Човић и Кришто нису сигурни у избор новог СМ БиХ?

Процјена Борјане Кришто, односно њеног шефа Драгана Човића је да избор новог Савјета министара БиХ није готова ствар.

Босна и Херцеговина 18.01.2023 | 21:38
Човић и Кришто нису сигурни у избор новог СМ БиХ?

Борјана Кришто, новоименована предсједавајућа Савјета министара Босне и Херцеговине, виђена је у понедјељак 17. јануара у 17.30 минута како улази у просторије Централне изборне комисије БиХ.

Како ексклузивно сазнаје Слободна Босна, Кришто је у просторије ЦИК-а ушла по истеку радног времена и када су сви чланови ЦИК-а напустили зграду, те је затекла само техничко особље.

Према изворима "Слободне Босне" блиским ЦИК-у, Борјана Кришто је током своје пажљиво испланиране и временски темпиране посјете ("под окриљем ноћи" и далеко од очију новинара и јавности) предала листу кандидата своје Хрватске демократске заједнице за Дома народа Парламента Босне и Херцеговине.

На првом мјесту ХДЗ-ове листе, према тим изворима, налази се предсједник те странке Драган Човић, а на другој позицији налази се управо Борјана Кришто.

То значи да госпођа Кришто није сигурна да ће "њен" Кабинет, односно нови Савјет министара БиХ добити подршку у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Дакле, процјена Борјане Кришто, односно њеног шефа Драгана Човића је да избор новог сазива Савјета министара БиХ није готова ствар, открива <стронг>Слободна Босна.

Подсјетимо да је данас из Кабиента Борјане кришто саопштено да је из (СИПА-е стигао коначни извјештај о истинитости информација за дванаест кандидата за министре и замјенике министара у процесу формирања новог сазива Савјета министара БиХ.

У саопштењу се каже да најкасније до краја ове седмице Кришто очекује да ће из СИПА-е и ЦИК-а БиХ бити достављени извјештаји о завршеним провјерама кандидата за министре и замјенике министара за нови сазив Савјета министара БиХ.

(БН Фото: Ослобођење)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добој

18.01.2023 21:26

Обецо Миле РС Ердоğану, знаци да неце директно у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

19.01.2023 06:00

Не бих рекла да је Додик обећао има ту још балканских вјетрова ал полако док се спроведу све мапе које су негдје зацртане у Новој подјели свијета