Čović i Krišto nisu sigurni u izbor novog SM BiH?

Procjena Borjane Krišto, odnosno njenog šefa Dragana Čovića je da izbor novog Savjeta ministara BiH nije gotova stvar.

Bosna i Hercegovina 18.01.2023 | 21:38
Čović i Krišto nisu sigurni u izbor novog SM BiH?

Borjana Krišto, novoimenovana predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, viđena je u ponedjeljak 17. januara u 17.30 minuta kako ulazi u prostorije Centralne izborne komisije BiH.

Kako ekskluzivno saznaje Slobodna Bosna, Krišto je u prostorije CIK-a ušla po isteku radnog vremena i kada su svi članovi CIK-a napustili zgradu, te je zatekla samo tehničko osoblje.

Prema izvorima "Slobodne Bosne" bliskim CIK-u, Borjana Krišto je tokom svoje pažljivo isplanirane i vremenski tempirane posjete ("pod okriljem noći" i daleko od očiju novinara i javnosti) predala listu kandidata svoje Hrvatske demokratske zajednice za Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Na prvom mjestu HDZ-ove liste, prema tim izvorima, nalazi se predsjednik te stranke Dragan Čović, a na drugoj poziciji nalazi se upravo Borjana Krišto.

To znači da gospođa Krišto nije sigurna da će "njen" Kabinet, odnosno novi Savjet ministara BiH dobiti podršku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dakle, procjena Borjane Krišto, odnosno njenog šefa Dragana Čovića je da izbor novog saziva Savjeta ministara BiH nije gotova stvar, otkriva Slobodna Bosna.

Podsjetimo da je danas iz Kabienta Borjane krišto saopšteno da je iz (SIPA-e stigao konačni izvještaj o istinitosti informacija za dvanaest kandidata za ministre i zamjenike ministara u procesu formiranja novog saziva Savjeta ministara BiH.

U saopštenju se kaže da najkasnije do kraja ove sedmice Krišto očekuje da će iz SIPA-e i CIK-a BiH biti dostavljeni izvještaji o završenim provjerama kandidata za ministre i zamjenike ministara za novi saziv Savjeta ministara BiH.

(BN Foto: Oslobođenje)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doboj

18.01.2023 21:26

Obeco Mile RS Erdoğanu, znaci da nece direktno u NATO.

ODGOVORITE
Name

#

19.01.2023 06:00

Ne bih rekla da je Dodik obećao ima tu još balkanskih vjetrova al polako dok se sprovedu sve mape koje su negdje zacrtane u Novoj podjeli svijeta