Савјет министара о финансирању БиХ

Савјет министара требало би данас да разматра приједлог одлуке о привременом финансирању институција БиХ за период јануар-март наредне године.

Босна и Херцеговина 28.12.2017 | 08:45
Савјет министара о финансирању БиХ
Из Савјета министара саопштено је да ће бити одржане двије сједнице, на чијем дневном реду је информација о активностима Дирекције за европске интеграције у вези са управљањем процесом европских интеграција.

Пред министрима ће се наћи нацрт споразума о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија-БиХ за 2016. годину између Европске комисије, Владе Србије и БиХ.

Биће ријечи и о нацрт уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке и Јавног предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" за пројекат ауто-пут Бањалука-Добој Б, са основама за закључивање уговора.

На дневном реду сједнице је и приједлог одлуке о одобравању издавања гаранције по уговору о зајму за пројекат Коридор Пет Це у Републици Српској, први дио, између "Ауто-путева Републике Српске" и Европске банке за обнову и развој.

Министри ће размотрити и нацрт одлуке о ратификацији Уговора о оснивању Транспортне заједнице између ЕУ и страна потписница из Југоисточне Европе - Албаније, БиХ, Македоније, Црне Горе и Србије.

Савјет министара размотриће нацрт одлуке о ратификацији Додатног протокола пет уз Споразум о измјени и приступању Централноевропском споразуму о слободној трговини /ЦЕФТА 2006/.

На дневном реду је и информација у вези са активностима из Акционог плана за спровођење Стратегије за борбу против корупције 2015-2019. године.

На сједници би требало да буде ријечи о именовању вршиоца дужности генералног секретара Савјета министара, те замјеника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и Граничне полиције БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 12.30 часова.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Љепи

28.12.2017 08:39

БИХ је потребан мирни договор о разлазу како би се сви народи могли окремути себи ,градјењу економије,борби против корупције и непотизма а не о финансирању њених институција и продузењу ове агоније у којој нестају и пате сви...

ОДГОВОРИТЕ