Savjet ministara o finansiranju BiH

Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za period januar-mart naredne godine.

Bosna i Hercegovina 28.12.2017 | 08:45
Savjet ministara o finansiranju BiH
Iz Savjeta ministara saopšteno je da će biti održane dvije sjednice, na čijem dnevnom redu je informacija o aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija.

Pred ministrima će se naći nacrt sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2016. godinu između Evropske komisije, Vlade Srbije i BiH.

Biće riječi i o nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" za projekat auto-put Banjaluka-Doboj B, sa osnovama za zaključivanje ugovora.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o odobravanju izdavanja garancije po ugovoru o zajmu za projekat Koridor Pet Ce u Republici Srpskoj, prvi dio, između "Auto-puteva Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ministri će razmotriti i nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između EU i strana potpisnica iz Jugoistočne Evrope - Albanije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Savjet ministara razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji Dodatnog protokola pet uz Sporazum o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini /CEFTA 2006/.

Na dnevnom redu je i informacija u vezi sa aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. godine.

Na sjednici bi trebalo da bude riječi o imenovanju vršioca dužnosti generalnog sekretara Savjeta ministara, te zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Granične policije BiH.

Početak sjednice zakazan je za 12.30 časova.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ljepi

28.12.2017 09:39

BIH je potreban mirni dogovor o razlazu kako bi se svi narodi mogli okremuti sebi ,gradjenju ekonomije,borbi protiv korupcije i nepotizma a ne o finansiranju njenih institucija i produzenju ove agonije u kojoj nestaju i pate svi...

ODGOVORITE