БиХ без чланова у Парламенту Европе

БиХ истекао је законски рок да поднесе имена своје делегације Парламентарној скупштини Вијећа Еуропе (ПАЦЕ).

Босна и Херцеговина 08.04.2019 | 11:30
БиХ без чланова у Парламенту Европе
То фактички значи да БиХ у Скупштини нема својих чланова за цијелу 2019.

На ову могућност раније су упозорили Тинy Коx (Холандија, УЕЛ) и Серхиy Соболев (Украјина, ЕПП / ЦД), суизвјеститељи за праћење Босне и Херцеговине од стране ПАЦЕ-а, који су предсједницима оба дома Парламентарне скупштине БиХ изразили забринутост због велике могућности да пропусти законски рок до поноћи 6. априла.

Према правилима ПАЦЕ-а, парламент има шест мјесеци од датума избора да достави имена нове делегације. Босна и Херцеговина, као једна од 47 држава чланица Вијећа Европе, има право послати делегацију од десет чланова у Скупштину, али су она остала празна од јануара 2019. године.

Суизвјеститељи су написали да су "веома свјесни политичког контекста у Босни и Херцеговини" и чињенице да би преговори о формирању Савјета министара на државном нивоу могли утицати на именовање делегације бх. парламента.

Међутим, додали су, "изостанак делегације бх. парламента у Скупштини врло је лош сигнал о способности ваше земље да испоштује своје обвезе у подручју демократије, владавине права и људских права".

Они су закључили како је "дијалог једна од темељних вриједности Скупштине, али не може га сама водити."

(Вијести.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хаха

08.04.2019 09:35

Све што сте ви моћници створили силом тако и фунционисе. НАСИЛУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.04.2019 09:57

Па то нашим водјама и одговара. Што даље од Европе и цивилизације,лакше радиш све што те воља,крадеш,убијаś и нема ко да те стрпа у затвор. Не одговараш никоме,боли те брига. Само убаците у рикверц и правац средњи вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.04.2019 11:44

Једва су формирали власт у кантонима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

08.04.2019 12:49

Њима је овдје као у рају, сви су они за сто даље од Европе, а градјани су небитни у цијелој прици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

08.04.2019 18:53

Бих је само добра по криминалу и заводјењи реда у полицији све остало се зна млади одлазе а закон се мјења сто знаци неписмени владају и краду а писмени напустају земљу па хвала вам господо политицари сто вас имамо хвала вам сто сте сву своју фамилију запослили хвала вам сто сте све своје сваларке запослили и њихове музеве оцеве дјецу и узу и сиру фамилију хвала вам сто стити те лопове као сто је лукац и компанија хвала вам сто сте пола српске продали и паре ставили у дјеп хвала вам сто бринете о ртв инвалидима хвала вам сто бринете о дјеци уса потескоцама хвала вам сто здравство дугује толике паре хвала вам за све увјек казем сотоне нељудске

ОДГОВОРИТЕ