Захарова се окренула естради

Марија Захарова, портпаролка руског Министарства спољних послова, постала текстописац.

Свијет 31.07.2018 | 09:32
Захарова се окренула естради
Главна портпаролка руског министарства иностраних послова је изгледа почела да гради успјешну паралелну каријеру пишући текстове за популарне пјесме.

Упркос захтјевном послу који обавља као јавно лице руске дипломатије, написала је ријечи за песму о љубавном растанку "Платила сам све" коју изводи популарна пјевачица Каћа Лел, пише лист Арументи и Факти.

Пјевљива нумера, која би комотно могла да се појави на Евровизији, је настала након случајног сусрета са Каћом Лел, након кога је Захарова "послије непроспаване ноћи" написала текст.

"Платила сам све... Трка је завршена и више ниси једини. Опет сам слободна као талас", гласе ријечи у преводу са руског.

То јој није први пут: прошле године је написала пјесму о Сирији под насловом "Повратак сјећању" за пјевача Наргиза.

Захарова, међутим, наглашава да не пише по поруџбини. "Многи траже да им пишем текстове, али ја не радим тако", рекла је за државну ТАСС. "Морам да осјетим, да разумијем - емоција је најважнија, а ријечи дођу послије".

А није ни једина међу руским званичницима која се одала музици.

Бивша савјетница председника Владимира Путина Јахана Полијева је написала ријечи за многе пјесме, укључујући хит "Спрема се мећава" из 2007, док је некадашњи замјеник министра спољњег Владислав Сурков наводно писао пјесме за данас расформирану руску рок групу Агата Кристи.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тито

31.07.2018 07:59

Могла је дацицу да написе хит.

ОДГОВОРИТЕ