Zaharova se okrenula estradi

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, postala tekstopisac.

Svijet 31.07.2018 | 09:32
Zaharova se okrenula estradi
Glavna portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova je izgleda počela da gradi uspješnu paralelnu karijeru pišući tekstove za popularne pjesme.

Uprkos zahtjevnom poslu koji obavlja kao javno lice ruske diplomatije, napisala je riječi za pesmu o ljubavnom rastanku "Platila sam sve" koju izvodi popularna pjevačica Kaća Lel, piše list Arumenti i Fakti.

Pjevljiva numera, koja bi komotno mogla da se pojavi na Evroviziji, je nastala nakon slučajnog susreta sa Kaćom Lel, nakon koga je Zaharova "poslije neprospavane noći" napisala tekst.

"Platila sam sve... Trka je završena i više nisi jedini. Opet sam slobodna kao talas", glase riječi u prevodu sa ruskog.

To joj nije prvi put: prošle godine je napisala pjesmu o Siriji pod naslovom "Povratak sjećanju" za pjevača Nargiza.

Zaharova, međutim, naglašava da ne piše po porudžbini. "Mnogi traže da im pišem tekstove, ali ja ne radim tako", rekla je za državnu TASS. "Moram da osjetim, da razumijem - emocija je najvažnija, a riječi dođu poslije".

A nije ni jedina među ruskim zvaničnicima koja se odala muzici.

Bivša savjetnica predsednika Vladimira Putina Jahana Polijeva je napisala riječi za mnoge pjesme, uključujući hit "Sprema se mećava" iz 2007, dok je nekadašnji zamjenik ministra spoljnjeg Vladislav Surkov navodno pisao pjesme za danas rasformiranu rusku rok grupu Agata Kristi.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tito

31.07.2018 07:59

Mogla je dacicu da napise hit.

ODGOVORITE