Ким Џонг Ун је преварио Трампа?

Амерички шпијунски сателити открили су активност у сјевернокорејској фабрици која је произвела интерконтиненталне балистичке ракете које могу да допру до САД.

Свијет 31.07.2018 | 09:10
Ким Џонг Ун је преварио Трампа?
То је изјавио високи амерички званичник.

Сателитске фотографије и снимци показују да возила улазе и излазе из постројења у Санумдонгу, али се не види у којој је фази евентуална производња ракета, рекао је Ројтерсу исти, неименовани званичник.

Позивајући се на изворе блиске обавјештајним извјештајима, "Вашингтон пост" је јуче навео да Сјеверна Кореја, по свој прилици, ради на једној или двије нове интерконтиненталне балистичке ракете на течно гориво у великом истраживачком постројењу на ободима Пјонгјанга.

Истовремено, високи званичник у јужнокорејском предсједничком кабинету рекао је да америчке и јужнокорејске агенције помно прате "различита кретања" у Сјеверној Кореји, не износећи више детаља.

Докази до којих су САД дошле овог мјесеца најновији су који указују на текућу активност у сјевернокорејским нуклеарним и ракетним постројењима, упркос преговорима ш САД и јунском самиту лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг-уна и америчког предсједника Доналда Трампа.

Амерички државни секретар Мајкл Помпео рекао је прошле недјеље Комитету за спољне односе Сената САД да Сјеверна Кореја и даље производи гориво за нуклеарне бомбе, упркос свом објећању о денуклеаризацији, али је нагласио да Трампова администрација и даље постиже напредак у преговорима с Пјонгјангом.

Џоел Вит, бивши преговарач Стејт департмента и оснивач пројекта за праћење Сјеверне Кореје "38 Сјевер", каже да није реално очекивати да Пјонгјанг обустави своје програме "док мастило на споразуму није још ни стигло да се осуши".

То је био случај и са америчким преговорима са Совјетским Савезом током Хладног рата, а у новије вријеме и са Ираном, "који су наставили да раде на развоју центрифуга способних да производе нуклеарни материјал иако су се са САД договорили да ограниче тек активности", закључује Вит.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

фићо

31.07.2018 08:34

То је био случај и са договором који је закључен између САД-а и СССР-а о расформирању НАТО и Варшавског савеза. Шта је било на крају баладе? Варшаваски је расформиран а НАТО тек онда покренуо низ ратова против свих држава гдје је постојао лични интерес. Зато данас имамо овакво глобално стање. Амери су себи дали за право да имају најбоље наоружање и забрањују свима да имају нешто више. Прогнозирам да ће њихова моћ ускоро бити на знатно нижој скали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Фићо

31.07.2018 09:30

Е ти фино иди па живи, ради и заради пензију у том свом Совјетском Савезу када ти се толико свидја. Зашто Финска, Украјина, Пољска, Чешка, Словачка, Мадјарска, Румунија, балтичке државе и Грузија мрзе Русију и Русе ако им је живот под њиховом чизмом комунизма био тако добар??? Нема горе сорте од вас Комуниста. Комунисти би само да под изговором "одузимања стеченог" од криминалаца одузму и зарадјено поштено од инжињера, доктора, сељака, привредника, дијаспоре па онда све то на крају све то препишу у власништво њихове криминалне партије и глупих људи без школе који подржавају партију. Ви комунисти би читав живот да не радите и живите на рачун других. Има и Сјеверна Кореја да пукне ко и све остале комунистичке рупе. За отадзбину и Христа против Комуниста!!!! Смрт Комуњарама, Слобода народу!!!!!

Name

ре ре фићо

31.07.2018 10:13

Искочио си из орбите. Ако је ово твој коментар на фићин текст онда не знаш да читаш. Укратко, док су постојала два блока нико није могао да отвара ратна жаришта без сагласности оба. Зато сада Амери руше све што им се не допада. Да ли ти је сада нешто јасније? Пензију сам већ одавно зарадио у својој држави, која је тренутно виша од твоје зараде на бауштели. Лијеп поздрав за гастарбајтера.