Сутра облачно вријеме с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме са кишом, на истоку и сјеверу локално краткотрајне слабије падавине, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Босна и Херцеговина 27.12.2017 | 14:42
Сутра облачно вријеме с кишом
Ујутро и пријеподне на југу се очекује јача киша, а у осталим предјелима киша ће бити слаба и повремена док ће на сјевероистоку бити претежно суво.

Током поподнева киша ће постепено јачати и на западу, а увече и током ноћи и у осталим крајевима. У Херцеговини ће бити обилних падавина.

Уз захлађење према крају дана и током ноћи у брдско-планинским предјелима киша ће постепено прелазити у сусњежицу и влажан снијег, а током ноћи снијег ће почети мјестимично да пада и у нижим крајевима.

Вјетар ће бити умјерене јачине јужног смјера и са јаким ударима.

Од послијеподневних часова и током ноћи на петак вјетар ће постепено са сјевера БиХ према југу мијењати смјер на сјевер.

Најнижа јутарња температура ваздуха кретаће се од пет до десет степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће између седам и 13 степени, а на сјевероистоку до 15 степени Целзијусових.

У већем дијелу БиХ данас је било облачно вријеме. Слаба киша је падала у Херцеговини, западу и југозападу и ријетко у Крајини и централним подручјима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Гацко пет, Калиновик, Фоча, Невесиње, Иван седло шест, Хан Пијесак, Ливно седам, Соколац, Бугојно, Билећа, Мркоњић Град, Рудо, Вишеград, Сарајево 10, Шипово, Груде, Широки Бријег и Требиње 11, Нови Град, Рибник, Јајце, Мостар 12, Бихаћ, Приједор, Сански Мост, Столац, Зеница 13 те Србац, те Сребреница, Бањалука и Сребреница 14 степени Целзијусових.

У Добоју и Тузли је у 13.00 часова измјерена температура ваздуха 15 степени, у Брчком, Градачцу и Зворнику 16, а у Бијељини 17 степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар