У Завидовићима убијен ефендија

Адмир еф. Вуковић, тридесетшестогодишњак из Завидовића, који је живио у Мокроногама, гдје је и водио тамношњи џемат, мушкарац је који је убијен синоћ током криволова у мјесту Стога у Завидовићима. Његов зет Месуд Крајинић у пуцњави је рањен.

Босна и Херцеговина 28.06.2017 | 18:58
У Завидовићима убијен ефендија
Трагедија се догодила синоћ око 21.30, а како се сазнало од познаника преминулог ефендије, Вуковић и Крајинић, који су ловци, на споменутом локалитету су у то вријеме носили жито у хранилице животиња.

Звао породицу

С друге стране, у криволову су били отац и син П. Х. и Е.Х. те им се, у тренутку док су мушкарци пролазили у њиховој близини носећи храну, учинило да виде дивљач.

Одмах су запуцали према њима. Вуковић је остао мртав на мјесту, док је његов зет задобио неколико повреда. Срећом, повреде нису биле тешке, па је Крајинић задржао присебност и одмах телефоном позвао породицу којој је кратко рекао да је рањен.

Убрзо је транспортован у локални дом здравља где му је најпре указана помоћ.

Дежурна екипа љекара полицију је потом обавијестила да је у ову установу довезена једна особа са повредама нанесеним ватреним оружјем, а Крајинић је транспортован у Кантоналну болницу у Зеницу. Полиција је одмах изашла на терен, а отац и син осумњичени за убиство и рањавање су ухапшени.

Крајинић је након збрињавања отпуштен из зеничке болнице, с обзиром на то да су му констатоване лакше тјелесне повреде.

- Пацијент је у болницу довезен у 22.20 због повреда леђа, лица и лијеве надлактице насталих усљед дјеловања ватреног оружја. Констатовано је да се ради о лаким повредама. Пацијент је ипак опсервиран неко вријеме па на крају и пуштен на кућно лечење – рекла је за Фактор Аида Буро, портпарол Кантоналне болнице у Зеници.

Убице у Тужилаштву

Увиђај на мјесту догађаја још траје, а обављају га припадници МУП под руководством дежурног кантоналног тужиоца.

Тужилац је већ наложио обдукцију тијела преминулог. Међутим, прикупљање доказа је још у току. Ухапшени ће данас бити предати надлежном Тужилаштву, преноси Фактор.

- Отац и син су ухапшени и данас ће бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва на даље поступање уз извјештај о почињеним кривичним делима убиство и лаке тјелесне повреде. Дежурни тужилац ће након запримања извјештаја и испитивања осумњичених одлучити о упућивању приједлога за притвор. Наложена је обдукција, која ће бити обављена у Тузли - рекла је портпарол Тужилаштва ЗДК Наила Муратовић.

Из МУП ЗДК саопштено је и да је ухапшен и Ф.Х. (26) због сумње да има везе са цијелим случајем.

Адмир еф. Вуковић је рођен у Завидовићима, завршио је Елчи Ибрахим-пашину медресу у Травнику, магистрирао у Велсу и након тога се запослио као имам у џемату Мокронози у Меџлису Исламске заједнице Томиславград.

Иза убијеног Вуковића остала је породица, супруга и двоје деце, преноси Фактор.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ја

28.06.2017 18:35

И јес сад сви хоце да буду ловци, да ходају за псећом памети. Имас све у зивоту и тразис дјавола, и надјес....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунта

29.06.2017 09:16

Ефендија,а Вуковиц,занимљиво

Name

Драган

30.06.2017 14:06

Шта ће ефендија у криволову?

ОДГОВОРИТЕ