Хансдотеровој слалом у Линцу!

Шведска скијашица Фрида Хансдотер славила је на четвртом слалому сезоне Светског купа који је одржан у аустријском Линцу.

Остали спортови 29.12.2015 | 19:00
Хансдотеровој слалом у Линцу!

Хансдотерова је тако остварила прву победу после скоро 12 месеци и трећу у каријери, у укупном времену од 1:47.02 минута.

Швајцаркиња Венди Холденер је на другом месту имала седам стотинки заостатка, док је Петра Влхова из Словачке била још 33 стота дела секунде даље.

Српска скијашица Невена Игњатовић није успела да се пласира у другу вожњу, пошто је у првој била 46.

Хансдотерова је у првој вожњи имала 11 стотинки предности у односу на Холденерову, а тада их је пратила Аустријанка Михаела Кирхгасер, док је Влхова била шеста. У наставку је Словакиња била сјајна, док је Кирхгасерова погрешила, а Холденерова и Хансдотерова успеле да задрже позиције у другој вожњи.

Боља од осталих била је Аустријанка Кармен Талман на четвртој позицији, испред Шарке Страхове из Чешке, још једне Словакиње Веронике Велез Зузулове и Мишел Гисин из Швајцарске. Првих десет комплетирале су Италијанка Ирене Куртони, Катарина Трупе из Аустрије и Канађанка Мари-Мишел Гањон.

У генералном пласману Светског купа и даље води Швајцаркиња Лара Гут са 658 бодова, испред Линдзи Вон из Сједињених Држава са 500, док је Хансдотерова трећа са 476. Швеђанка је на првом месту у поретку слалома са 320 бодова, 100 више од Влхове.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се слаломом у италијанској Санта Катерини, који мења отказан са Сљемена.

Коментари / 0

Оставите коментар