Нове медаље за бх. јуниоре на џудо купу у Сарајеву

Одличну организацију Европског џудо купа за јуниоре употпуниле нове медаље за БиХ.

Остали спортови 03.03.2024 | 18:41
Нове медаље за бх. јуниоре на џудо купу у Сарајеву

Европски џудо куп за јуниоре "Сарајево 2024" окончан је данас, а одличну организацију употпуниле нове медаље за репрезентацију Босне и Херцеговине.

Након што су првог такмичарског дана репрезентативци наше земље освојили једно злато (Софија Пајић) и једну бронзу (Лана Бјелица), с нове двије бронзе које су донијели Лазар Ждрале и Видак Маљевић у Џудо савезу Босне и Херцеговине имају итекаквог разлога за задовољство, поготово јер је сезона тек на почетку.

Ждрале је без прилике да се бори за злато у категорији до 90 килограма остао након пораза у полуфиналу од представника Србије Миљана Радуља, који је на крају до титуле стигао савладавши румунског такмичара Алеxандруа Сибисана.

Видак Маљевић је до бронзаног обиљежјаа у конкуренцији џудиста до 100 килограма побједом против Црногороца Андрије Мартиновића у једној изузетно занимљивој борби.

Да јој одговара татами на Илиџи потврдила је и џудисткиња Николина Нишавић из Србије која је одбранила титулу освојену прошле године у категорији до 52 килограма. У данашњем финалу поразила је Туркињу Сеyму Yилдирим.

За прво од пет међународних такмичења, колико ће их се у овој години одржати у нашој земљи, Џудо савез Босне и Херцеговине опет је зарадио високе оцјене и у потпуности оправдао рејтинг и повјерење које ужива код Европске јудо уније (ЕЈУ) и Међународне јудо федерације (ИЈФ).

Већ сутра почиње тренинг камп за јуниоре који ће трајати до 7. марта, а нова међународна џудо узбуђење биће у априлу и мају ове године.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар