Hansdoterovoj slalom u Lincu!

Švedska skijašica Frida Hansdoter slavila je na četvrtom slalomu sezone Svetskog kupa koji je održan u austrijskom Lincu.

Ostali sportovi 29.12.2015 | 19:00
Hansdoterovoj slalom u Lincu!

Hansdoterova je tako ostvarila prvu pobedu posle skoro 12 meseci i treću u karijeri, u ukupnom vremenu od 1:47.02 minuta.

Švajcarkinja Vendi Holdener je na drugom mestu imala sedam stotinki zaostatka, dok je Petra Vlhova iz Slovačke bila još 33 stota dela sekunde dalje.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da se plasira u drugu vožnju, pošto je u prvoj bila 46.

Hansdoterova je u prvoj vožnji imala 11 stotinki prednosti u odnosu na Holdenerovu, a tada ih je pratila Austrijanka Mihaela Kirhgaser, dok je Vlhova bila šesta. U nastavku je Slovakinja bila sjajna, dok je Kirhgaserova pogrešila, a Holdenerova i Hansdoterova uspele da zadrže pozicije u drugoj vožnji.

Bolja od ostalih bila je Austrijanka Karmen Talman na četvrtoj poziciji, ispred Šarke Strahove iz Češke, još jedne Slovakinje Veronike Velez Zuzulove i Mišel Gisin iz Švajcarske. Prvih deset kompletirale su Italijanka Irene Kurtoni, Katarina Trupe iz Austrije i Kanađanka Mari-Mišel Ganjon.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Švajcarkinja Lara Gut sa 658 bodova, ispred Lindzi Von iz Sjedinjenih Država sa 500, dok je Hansdoterova treća sa 476. Šveđanka je na prvom mestu u poretku slaloma sa 320 bodova, 100 više od Vlhove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se slalomom u italijanskoj Santa Katerini, koji menja otkazan sa Sljemena.

Komentari / 0

Ostavite komentar