Патријарх Порфирије; "Част ми је што сам са својим народом"

Српски патријарх Порфирије стигао је синоћ у Грачаницу, где се кратко обратио окупљеним грађанима, рекавши да му је част што је са својим народом на КиМ.

Србија 28.06.2021 | 07:33
Патријарх Порфирије; "Част ми је што сам са својим народом"

Патријарх ће данас,  на Видовдан, у манастиру Грачаница служити свету архијерејску литургију.

Затим, како је раније најављено, поглавар СПЦ ће на Газиместану служити парастос српским јунацима страдалим у Косовској бици 1389. године, пренео је Косово онлајн.

Грађани су се јуће током поподнева окупљали у порти манастира како би дочекали патријарха.

"Његова светост патријарх српски господин Порфирије стигао је вечерас у Грачаницу међу свој народ на Косову и Метохији. Достојан!", написао је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију на свом инстаграм налогу.

"Ако негде знамо за простор слободе, слободе у Христу, то је овај простор Косова и Метохије", цитирао је Петковић патријарха српског Порфирија.

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

незнам

28.06.2021 05:40

Цудно да нема великог баје са њим??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће Баја

28.06.2021 07:36

Неће Баја тамо гдје може бити “жиже”- он само на језику зна бити “јак” и “силан”, унпринципу једна несрећа коју је овдашњи Српски род себи довео, али “свака сикира себи маљ усјеца!”- тако су и овдашњибСрби себи бурлу довели да их “удара” ….

Name

клокан

28.06.2021 06:04

Бог те благосовијо наса светости патријарху косово је србско било и бице довијека тако мора бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.клокан

28.06.2021 08:21

Засто одмах провоцирас албанце,кад су га пустили да тамо додје други пут це га вратити са границе због таквих глупух провокација.

Name

јанко

28.06.2021 08:52

Док је била Југославија 81.године када сам ја био у војсци пито Србе колико има Срба на Косову они рекли 450 хиљада ,а сада их нема висе 50-60 хиљада ,знаци распродали отишли .Сиптари били гастарбајтери ко сви у Југославији имало се пара .Ако се настави истим темпом за 10 година Срба уопсте неће ни бити на Косову и дали ћеш онда тражити да ти врате Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкер

28.06.2021 09:43

Војску сам слузио у Пећи, и знам ту причу. У пећи је било Срба. Срби су годинама продавали земљу Албанцима. Наравно све регуларно за паре. Тако да је и те 1988 кад сам ја слузио војску доле, вецима земље била албанска. Све грунтовно један кроз један. Знаци говорим о периоду прије ратова. Сад нам само манастири остали. Знаци земљу смо давно продали. Јбг морамо се суоцит са тим.

Name

Јанко 2

28.06.2021 10:30

Ти питао Србе? Обичан народ? Па они увијек превеличавају цифре у своју корист и то су биле инструкције тадашњих покрајинских власти. Сумњам да их је било толико. Можда 200К-300К(хиљадq). А што се тиче гастарбајтера, па и Срба је било још од краја Другог свјетског рата па зашто они нису куповали имања од Албанаца? Нису хтјели да живе у "биједи" И мисли су да икао оду да се могу вратити кад год пожеле и да це све бити српско!? Па Босански Срби су ријетко посјећивали Косово. Моје комшије су се штитили Срба са Косова и сматрали их примитивцима.

Name

МИЛОРАД

28.06.2021 10:35

САМО, ВАША СВЕТОСТИ, МОЛИМ ВАС ДА НЕ УРАДИТЕ НЕШТО ШТО ЈЕ УРАДИО БЛАЖЕНОПОЧИНУВШИ ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ - ЗА ШАКУ СРЕБРЕЊАКА (ЧИТАЈ:ТОРБУ ЕВРА) СРОЗАО ЈЕ ТИТУЛУ ПАТРИЈАРХА НА СЕОСКОГ ПАРОХА И ДОЛАЗИО НЕКОЛИКО ГОДИНА НА НОГЕ ДИКТАТОРУ МИЛОРАДУ ДОДИКУ ЧИТАТИ КРСНУ СЛАВУ У БАКИНЦЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ