Patrijarh Porfirije; "Čast mi je što sam sa svojim narodom"

Srpski patrijarh Porfirije stigao je sinoć u Gračanicu, gde se kratko obratio okupljenim građanima, rekavši da mu je čast što je sa svojim narodom na KiM.

Srbija 28.06.2021 | 07:33
Patrijarh Porfirije; "Čast mi je što sam sa svojim narodom"

Patrijarh će danas,  na Vidovdan, u manastiru Gračanica služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

Zatim, kako je ranije najavljeno, poglavar SPC će na Gazimestanu služiti parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine, preneo je Kosovo onlajn.

Građani su se juće tokom popodneva okupljali u porti manastira kako bi dočekali patrijarha.

"Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije stigao je večeras u Gračanicu među svoj narod na Kosovu i Metohiji. Dostojan!", napisao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju na svom instagram nalogu.

"Ako negde znamo za prostor slobode, slobode u Hristu, to je ovaj prostor Kosova i Metohije", citirao je Petković patrijarha srpskog Porfirija.

(Tanjug) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

neznam

28.06.2021 05:40

Cudno da nema velikog baje sa njim??

ODGOVORITE
Name

Neće Baja

28.06.2021 07:36

Neće Baja tamo gdje može biti “žiže”- on samo na jeziku zna biti “jak” i “silan”, unprincipu jedna nesreća koju je ovdašnji Srpski rod sebi doveo, ali “svaka sikira sebi malj usjeca!”- tako su i ovdašnjibSrbi sebi burlu doveli da ih “udara” ….

Name

klokan

28.06.2021 06:04

Bog te blagosovijo nasa svetosti patrijarhu kosovo je srbsko bilo i bice dovijeka tako mora biti.

ODGOVORITE
Name

r.klokan

28.06.2021 08:21

Zasto odmah provociras albance,kad su ga pustili da tamo dodje drugi put ce ga vratiti sa granice zbog takvih glupuh provokacija.

Name

janko

28.06.2021 08:52

Dok je bila Jugoslavija 81.godine kada sam ja bio u vojsci pito Srbe koliko ima Srba na Kosovu oni rekli 450 hiljada ,a sada ih nema vise 50-60 hiljada ,znaci rasprodali otišli .Siptari bili gastarbajteri ko svi u Jugoslaviji imalo se para .Ako se nastavi istim tempom za 10 godina Srba uopste neće ni biti na Kosovu i dali ćeš onda tražiti da ti vrate Kosovo.

ODGOVORITE
Name

Rocker

28.06.2021 09:43

Vojsku sam sluzio u Peći, i znam tu priču. U peći je bilo Srba. Srbi su godinama prodavali zemlju Albancima. Naravno sve regularno za pare. Tako da je i te 1988 kad sam ja sluzio vojsku dole, vecima zemlje bila albanska. Sve gruntovno jedan kroz jedan. Znaci govorim o periodu prije ratova. Sad nam samo manastiri ostali. Znaci zemlju smo davno prodali. Jbg moramo se suocit sa tim.

Name

Janko 2

28.06.2021 10:30

Ti pitao Srbe? Običan narod? Pa oni uvijek preveličavaju cifre u svoju korist i to su bile instrukcije tadašnjih pokrajinskih vlasti. Sumnjam da ih je bilo toliko. Možda 200K-300K(hiljadq). A što se tiče gastarbajtera, pa i Srba je bilo još od kraja Drugog svjetskog rata pa zašto oni nisu kupovali imanja od Albanaca? Nisu htjeli da žive u "bijedi" I misli su da ikao odu da se mogu vratiti kad god požele i da ce sve biti srpsko!? Pa Bosanski Srbi su rijetko posjećivali Kosovo. Moje komšije su se štitili Srba sa Kosova i smatrali ih primitivcima.

Name

МИЛОРАД

28.06.2021 10:35

САМО, ВАША СВЕТОСТИ, МОЛИМ ВАС ДА НЕ УРАДИТЕ НЕШТО ШТО ЈЕ УРАДИО БЛАЖЕНОПОЧИНУВШИ ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ - ЗА ШАКУ СРЕБРЕЊАКА (ЧИТАЈ:ТОРБУ ЕВРА) СРОЗАО ЈЕ ТИТУЛУ ПАТРИЈАРХА НА СЕОСКОГ ПАРОХА И ДОЛАЗИО НЕКОЛИКО ГОДИНА НА НОГЕ ДИКТАТОРУ МИЛОРАДУ ДОДИКУ ЧИТАТИ КРСНУ СЛАВУ У БАКИНЦЕ !!!

ODGOVORITE