Србија и Француска у репризи финала Евробаскета из 2015.

Кошаркашице Србије и Француске играју у Валенсији финални меч на Европском првенству. Две екипе бориле су се за злато и пре шест година, тада се Србија први пут у историји попела на кров Европе.

Србија 27.06.2021 | 18:52
Србија и Француска у репризи финала Евробаскета из 2015.

Пре шест година, женска кошаркашка репрезентација Србије, готово ниоткуда, дошла је до златне медаље на Европском првенству у Мађарској и Румунији, прве у историји.

Пре шест година, женска кошаркашка репрезентација Србије, готово ниоткуда, дошла је до златне медаље на Европском првенству у Мађарској и Румунији, прве у историји.

Финале Евробаскета 2015. између Србије и Француске

У финалном мечу у Будимпешти савладана је фаворизована екипа Француске 76:68, а Марина Маљковић отворила је врата најуспешнијој деценији у историји женске кошарке у Србији.

Шест година касније, Србија и Француска поново играју финале Евробаскета. Још једном је Француска фаворит, још једном ће "лавице" оставити срце на терену како би стигле до другог златној одличја на континенталним шампионатима.

Две екипе нису доживеле пораз на овом шампионату.

Француска је прилично лако прошла групу, са три убедљива тријумфа против Хрватске, Чешке и Русије, док је Србија савладала Италију, Грчку и Црну Гору.

Уследила је нокаут фаза такмичења. Француска је лако изашла на крај са Босном и Херцеговином и Белорусијом, док су "Лавице" имале знатно тежи задатак против домаћина Шпаније у четвртфиналу и Белгије у полуфиналу.

Оба тима су изузетно искусна. Тим Србије предводи трио Васић-Брукс-Дабовић, а управо је Ана била најкорисији играч турнира 2015. године, а у финалу је Францускињама убацила 25 поена.

У српском табору су сигурни да могу до новог изненађења и нове златне медаље. Мада, после медаља на Европским првенствима и Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, сваки нови тријумф изабраница Марине Маљковић више није никакво изненађење.
"Пази шта желиш, можда ти се и оствари", поделила је Саша Чађо путем Инстаграма, а управо је то главна снага српског тима – велика жеља, хтење, залагање и борба за сваку лопту на сваком ћошку терена.

Кажу да се историја понавља, па нека тако буде и овога пута. Нека се нација још једном радује победи српских кошаркашица, нека се "земља кошарке" радује новом злату српске репрезентације.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац

27.06.2021 17:17

Сретно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

27.06.2021 17:28

Значи, имам прескупи м-тел-ов опен трио пакет а на њему не могу пратити овај шампионат за жене нити европско првенство у фудбалу. Стрпим и за олимпијске игре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре скептик

27.06.2021 17:36

Слицно је и у Србији.

Name

Др

27.06.2021 21:32

Србија циста земља. Цеститам сампион срецно.

ОДГОВОРИТЕ