Srbija i Francuska u reprizi finala Evrobasketa iz 2015.

Кošarkašice Srbije i Francuske igraju u Valensiji finalni meč na Evropskom prvenstvu. Dve ekipe borile su se za zlato i pre šest godina, tada se Srbija prvi put u istoriji popela na krov Evrope.

Srbija 27.06.2021 | 18:52
Srbija i Francuska u reprizi finala Evrobasketa iz 2015.

Pre šest godina, ženska košarkaška reprezentacija Srbije, gotovo niotkuda, došla je do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji, prve u istoriji.

Pre šest godina, ženska košarkaška reprezentacija Srbije, gotovo niotkuda, došla je do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji, prve u istoriji.

Finale Evrobasketa 2015. između Srbije i Francuske

U finalnom meču u Budimpešti savladana je favorizovana ekipa Francuske 76:68, a Marina Maljković otvorila je vrata najuspešnijoj deceniji u istoriji ženske košarke u Srbiji.

Šest godina kasnije, Srbija i Francuska ponovo igraju finale Evrobasketa. Još jednom je Francuska favorit, još jednom će "lavice" ostaviti srce na terenu kako bi stigle do drugog zlatnoj odličja na kontinentalnim šampionatima.

Dve ekipe nisu doživele poraz na ovom šampionatu.

Francuska je prilično lako prošla grupu, sa tri ubedljiva trijumfa protiv Hrvatske, Češke i Rusije, dok je Srbija savladala Italiju, Grčku i Crnu Goru.

Usledila je nokaut faza takmičenja. Francuska je lako izašla na kraj sa Bosnom i Hercegovinom i Belorusijom, dok su "Lavice" imale znatno teži zadatak protiv domaćina Španije u četvrtfinalu i Belgije u polufinalu.

Oba tima su izuzetno iskusna. Tim Srbije predvodi trio Vasić-Bruks-Dabović, a upravo je Ana bila najkorisiji igrač turnira 2015. godine, a u finalu je Francuskinjama ubacila 25 poena.

U srpskom taboru su sigurni da mogu do novog iznenađenja i nove zlatne medalje. Mada, posle medalja na Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, svaki novi trijumf izabranica Marine Maljković više nije nikakvo iznenađenje.
"Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari", podelila je Saša Čađo putem Instagrama, a upravo je to glavna snaga srpskog tima – velika želja, htenje, zalaganje i borba za svaku loptu na svakom ćošku terena.

Кažu da se istorija ponavlja, pa neka tako bude i ovoga puta. Neka se nacija još jednom raduje pobedi srpskih košarkašica, neka se "zemlja košarke" raduje novom zlatu srpske reprezentacije.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borac

27.06.2021 17:17

Sretno!!!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

27.06.2021 17:28

Znači, imam preskupi m-tel-ov open trio paket a na njemu ne mogu pratiti ovaj šampionat za žene niti evropsko prvenstvo u fudbalu. Strpim i za olimpijske igre...

ODGOVORITE
Name

Re skeptik

27.06.2021 17:36

Slicno je i u Srbiji.

Name

Dr

27.06.2021 21:32

Srbija cista zemlja. Cestitam sampion srecno.

ODGOVORITE