Вучић у недјељу у Бриселу са Лајчаком и Палмером

Предсједник Србије Александар Вучић допутоваће ноћас директно из Вашингтона у Брисел где га већ сутра, у недељу, очекују важни сусрети са ЕУ и САД званичницима, а у понедјељак и нова рунда дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

Србија 05.09.2020 | 21:53
Вучић у недјељу у Бриселу са Лајчаком и Палмером

Предсједник Србије састаће се у недељу пријеподне са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком и специјалним представником америчког Стејт департмента Метјуом Палмером.

Тема овог састанка биће дијалог Београда и Приштине, до сада постигнуто на састанцима са обје стране Атлантика, као и наредни кораци у овом процесу. За недјељу увече предвиђен је састанак предсједника Александра Вучића са председавјућим Спољополитичког одбора Европског парламента Дејвидм Мекалистером.

Разговоре о евроинтеграционом путу Србије Вучић ће након Мекалистера наставити са комесаром за проширење ЕУ Оливером Вархејијем.

У дипломатским изворима у Бриселу наводе да ће основна тема разговора српског предсједника и европског комесара бити економско инвестициони план за Западни Балкан, који би Еврпоска комисија требало да представи почетком октобра.

Из ЕУ су за понедјељак 7. септембра најавили и трећу рунду у оквиру наставка дијалога Београда и Приштине. Предсједник Србије, који предводи делегацију Београда, састаће се у понедјељак око 11.30 са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борелом и специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком.

У наставку дана у Бриселу се очекују трилатерални разговори предсједника Србије Александра Вучића, косовског премијера Авдулаха Хотија и ЕУ посредника у дијалогу. Очекивања Брисела су да се у понедјељак на састанку о нормализацији односа између Београда и Приштине отворе три нова поглавља: положај невећинских заједница, међусобна потраживања и имовина.

(Тањуг Фото: Сцреенсхот Пинк тв)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јокес

05.09.2020 20:55

Јос која Хемиска оловка за успимену из Брисела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДИКЛАСКА БУРЛЕСКА

06.09.2020 05:26

ОВАЈ НАС СЕ СМЕТНУО. ТАЦНО У СКЛАДУ СА РАДИКАЛСКИМ ИДИОТЛУКОМ КОГА ЈЕ ЗАПОЦЕО ЈОС ОТАЦ НАЦИЈЕ. ПА КРОЈИ КАПУ И ИЗРАЕЛУ. ЦУЈ ЕКОНОМСКИ СПОРАЗУМ. ТЕМЕ ХЕЗБОЛАХ, ИЗРАЕЛ, ЛГБТ, ДАЉЕ БЕСПЛАТНО ХРАЊЕЊЕ СИПТАРА ПО ТИТО МОДЕЛУ. СТА ТУ ИМА ОД ЕКОНОМИЈЕ НИ ГРЕНЕЛ НЕ ЗНА. ПОТПИСУЈЕ НИКОГ НИСТА НЕ ПИТА. ЛУДАК.

Name

Данијела

06.09.2020 06:28

Ово је стварно брука и срамота ста смо дозивјели. Од теских националиста смо досли до обицних млитавка. Србовање и митоманија су нас укопали за све времена .

ОДГОВОРИТЕ