Vučić u nedjelju u Briselu sa Lajčakom i Palmerom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovaće noćas direktno iz Vašingtona u Brisel gde ga već sutra, u nedelju, očekuju važni susreti sa EU i SAD zvaničnicima, a u ponedjeljak i nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Srbija 05.09.2020 | 21:53
Vučić u nedjelju u Briselu sa Lajčakom i Palmerom

Predsjednik Srbije sastaće se u nedelju prijepodne sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom američkog Stejt departmenta Metjuom Palmerom.

Tema ovog sastanka biće dijalog Beograda i Prištine, do sada postignuto na sastancima sa obje strane Atlantika, kao i naredni koraci u ovom procesu. Za nedjelju uveče predviđen je sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa predsedavjućim Spoljopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidm Mekalisterom.

Razgovore o evrointegracionom putu Srbije Vučić će nakon Mekalistera nastaviti sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da će osnovna tema razgovora srpskog predsjednika i evropskog komesara biti ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Evrposka komisija trebalo da predstavi početkom oktobra.

Iz EU su za ponedjeljak 7. septembra najavili i treću rundu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsjednik Srbije, koji predvodi delegaciju Beograda, sastaće se u ponedjeljak oko 11.30 sa šefom diplomatije EU Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana u Briselu se očekuju trilateralni razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu. Očekivanja Brisela su da se u ponedjeljak na sastanku o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine otvore tri nova poglavlja: položaj nevećinskih zajednica, međusobna potraživanja i imovina.

(Tanjug Foto: Screenshot Pink tv)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jokes

05.09.2020 20:55

Jos koja Hemiska olovka za uspimenu iz Brisela.

ODGOVORITE
Name

RADIKLASKA BURLESKA

06.09.2020 05:26

OVAJ NAS SE SMETNUO. TACNO U SKLADU SA RADIKALSKIM IDIOTLUKOM KOGA JE ZAPOCEO JOS OTAC NACIJE. PA KROJI KAPU I IZRAELU. CUJ EKONOMSKI SPORAZUM. TEME HEZBOLAH, IZRAEL, LGBT, DALJE BESPLATNO HRANJENJE SIPTARA PO TITO MODELU. STA TU IMA OD EKONOMIJE NI GRENEL NE ZNA. POTPISUJE NIKOG NISTA NE PITA. LUDAK.

Name

Danijela

06.09.2020 06:28

Ovo je stvarno bruka i sramota sta smo dozivjeli. Od teskih nacionalista smo dosli do obicnih mlitavka. Srbovanje i mitomanija su nas ukopali za sve vremena .

ODGOVORITE