Ликвидација вођа шкаљарског клана у Атини освета?

Истражитељи сумњају да су Игор Дедовић и Стеван Стаматовић убијени пред женама и децом зато што је само две вечери раније на готово идентичан начин на Бежанијској коси изрешетан Которанин Марко Вуковић, кум вође кавачког клана

Србија 21.01.2020 | 21:03
Ликвидација вођа шкаљарског клана у Атини освета?

Вођа шкаљарског клана Игор Дедовић (43) и један од његових најближих сарадника Стеван Стаматовић (43) ликвидирани су у ресторану у Атини наочиглед своје малолетне деце и супруга, у знак одмазде за убиство Марка Вуковића (41), који је кум вође супарничког кавачког клана Радоја Звицера, сумњају истражитељи.

Вуковић је, подсетимо, убијен у петак испред школе на Бежанијској коси у Београду, док му је на задњем седишту БМW седело троје деце. По истом сценарију, пред децом и у идентично време, у 18.30, убијени су и Дедовић и Стаматовић.

- Вуковић није био припадник криминалне групе, али је још из детињства био близак с вођом кавачког клана. Наводно, били су у кумовским односима - открио је извор Курира.

 

Вуковић убијен пред децом, на исти начин ликвидирали и шкаљарце

Према његовим речима, сумња се да су „кавчани“ пратили Дедовићеву и Стаматовићеву супругу до Атине, али да су донели одлуку да се ликвидација деси баш кобне вечери, у присуству породица, пошто је у Београду пред децом убијен Вуковић.

- Супруге су с децом у посету Дедовићу и Стаматовићу у Атину дошле 25. децембра 2019, од када су, како се сумња, убице пратиле сваки њихов корак и вребале погодан тренутак. Међутим, после бруталног убиства Звицеровог кума, верује се да су одлучили да шкаљарцима врате на исти начин - додаје саговорник упућен у истрагу.

Подсетимо, четворица нападача мирно су ушетала у ресторан. Двојица су одмах пришла столу за којим су седели „шкаљарци“ и из близине испалила 25 хитаца у главу Дедовићу и Стаматовићу, док су друга двојица мотрила на госте. У пуцњави је рањена и Стаматовићева супруга Милева. Грчки медији пренели су да је вечера током које су убијени „шкаљарци“ била опроштајна, јер је требало да се супруге с децом наредног дана врате у Црну Гору. - У првом разговору с полицијом жене су тврдиле да не знају где им мужеви живе у Атини, наводећи да су у Грчку дошле за празнике. Касније су изјавиле да су током месец дана боравка у Атини оне с децом мењале куће и хотеле управо да би сакриле трагове. Нагласиле су и да су се возиле искључиво таксијем, који нису звале, већ су га заустављале на улици - пренели су грчки медији, наводећи да је полиција сигурна да жене нису рекле све што знају и да не желе да открију адресе на којима су им мужеви живели, како полиција не би пронашла дрогу и оружје.

Годину и по у Грчкој

Извори из атинске полиције открили су и да су убијени у Грчку дошли средином 2018, и то с фалсификованим документима. - Прикупљени подаци указују да су предузели све мере предострожности да не буде откривено да су у Грчкој, по свему судећи јер су знали да убице трагају за њима. Нису имали ауто, возили су се таксијем, или чак бициклима, а имали су фалсификована документа. Међутим, супарници су искористили једину слабост коју су имали, породице - пренели су извори из истраге.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боа

22.01.2020 04:17

У оно што је написано вјероватно не вјерује ни аутор текста. Освета за Вуковића, а онда даље жене 25. децембра дошле у посјету и од тада их прате испаде да су Кавчани знали да ће Шкаљарци убити Вуковића. Глупости.

ОДГОВОРИТЕ