Likvidacija vođa škaljarskog klana u Atini osveta?

Istražitelji sumnjaju da su Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni pred ženama i decom zato što je samo dve večeri ranije na gotovo identičan način na Bežanijskoj kosi izrešetan Kotoranin Marko Vuković, kum vođe kavačkog klana

Srbija 21.01.2020 | 21:03
Likvidacija vođa škaljarskog klana u Atini osveta?

Vođa škaljarskog klana Igor Dedović (43) i jedan od njegovih najbližih saradnika Stevan Stamatović (43) likvidirani su u restoranu u Atini naočigled svoje maloletne dece i supruga, u znak odmazde za ubistvo Marka Vukovića (41), koji je kum vođe suparničkog kavačkog klana Radoja Zvicera, sumnjaju istražitelji.

Vuković je, podsetimo, ubijen u petak ispred škole na Bežanijskoj kosi u Beogradu, dok mu je na zadnjem sedištu BMW sedelo troje dece. Po istom scenariju, pred decom i u identično vreme, u 18.30, ubijeni su i Dedović i Stamatović.

- Vuković nije bio pripadnik kriminalne grupe, ali je još iz detinjstva bio blizak s vođom kavačkog klana. Navodno, bili su u kumovskim odnosima - otkrio je izvor Kurira.

 

Vuković ubijen pred decom, na isti način likvidirali i škaljarce

Prema njegovim rečima, sumnja se da su „kavčani“ pratili Dedovićevu i Stamatovićevu suprugu do Atine, ali da su doneli odluku da se likvidacija desi baš kobne večeri, u prisustvu porodica, pošto je u Beogradu pred decom ubijen Vuković.

- Supruge su s decom u posetu Dedoviću i Stamatoviću u Atinu došle 25. decembra 2019, od kada su, kako se sumnja, ubice pratile svaki njihov korak i vrebale pogodan trenutak. Međutim, posle brutalnog ubistva Zvicerovog kuma, veruje se da su odlučili da škaljarcima vrate na isti način - dodaje sagovornik upućen u istragu.

Podsetimo, četvorica napadača mirno su ušetala u restoran. Dvojica su odmah prišla stolu za kojim su sedeli „škaljarci“ i iz blizine ispalila 25 hitaca u glavu Dedoviću i Stamatoviću, dok su druga dvojica motrila na goste. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga Mileva. Grčki mediji preneli su da je večera tokom koje su ubijeni „škaljarci“ bila oproštajna, jer je trebalo da se supruge s decom narednog dana vrate u Crnu Goru. - U prvom razgovoru s policijom žene su tvrdile da ne znaju gde im muževi žive u Atini, navodeći da su u Grčku došle za praznike. Kasnije su izjavile da su tokom mesec dana boravka u Atini one s decom menjale kuće i hotele upravo da bi sakrile tragove. Naglasile su i da su se vozile isključivo taksijem, koji nisu zvale, već su ga zaustavljale na ulici - preneli su grčki mediji, navodeći da je policija sigurna da žene nisu rekle sve što znaju i da ne žele da otkriju adrese na kojima su im muževi živeli, kako policija ne bi pronašla drogu i oružje.

Godinu i po u Grčkoj

Izvori iz atinske policije otkrili su i da su ubijeni u Grčku došli sredinom 2018, i to s falsifikovanim dokumentima. - Prikupljeni podaci ukazuju da su preduzeli sve mere predostrožnosti da ne bude otkriveno da su u Grčkoj, po svemu sudeći jer su znali da ubice tragaju za njima. Nisu imali auto, vozili su se taksijem, ili čak biciklima, a imali su falsifikovana dokumenta. Međutim, suparnici su iskoristili jedinu slabost koju su imali, porodice - preneli su izvori iz istrage.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boa

22.01.2020 04:17

U ono što je napisano vjerovatno ne vjeruje ni autor teksta. Osveta za Vukovića, a onda dalje žene 25. decembra došle u posjetu i od tada ih prate ispade da su Kavčani znali da će Škaljarci ubiti Vukovića. Gluposti.

ODGOVORITE