Забринутост због односа земаља

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд за дијалог са Загребом, али да је забринут због односа двије земље, те запитао да ли је разумно да у Двору на Уни, већинској српској општини, буде подигнут споменик Алојзију Степинцу.

Србија 24.04.2018 | 20:54
Забринутост због односа земаља
Говорећи о реаговању предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да је забринута због односа са Србијом, али да је не занимају реципрочне мјере већ дијалог, Вучић каже да је и он веома забринут, али да се трудио да буде објективан.

Он је за ТВ "Пинк" рекао да Србија није забрањивала да хрватски министри улазе у Србију, те да је инцидент у Јасеновцу када је развијена застава са усташким поздравом "За дом спремни!", вишеструко тежи, опаснији и снажнији од онога што је лидер радикала Војислав Шешељ рекао да је урадио.

"Све ово имамо јер је Српска радикална странка (СРС) нешто саопштила, а нико то није видео, чуо, нити постоји информација", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је Загреб забранио улазак у Хрватску српском министру одбране Александру Вулину због саопштења радикала.

"Да нисте мало исхитрено реаговали? Питам их хоће ли подићи споменик Алојзију Степинцу у Двору на Уни, већинској српској општини? Мислите ли да је то разумно и да је то пријатељски чин према Србима у Хрватској и Србима уопште", запитао је Вучић.

Он је истакао да је Србија увијек спремна за дијалог и разговор, али да неко мора да жели да је чује и саслуша.

"Србија је спремна да слуша Хрватску, али нисмо одушевљени Баришићем, Будаком, Степинцем и њиховим величањем", рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да Србија мора да буде присутна на Самиту ЕУ - Западни Балкан у Софији 17. маја, јер не би било добро да земља не буде присутна на скупу на који долазе најмоћнији европски лидери, те додао да Србија не може да "забије нож у леђа Бугарској која је подржава".

"Србија, како каже, мора да напредује, да расте, да размишља о будућности и да себе осигура политички и економски, зато Србија треба да буде присустна на самиту у Бугарској", навео је он и додао да ће се са српским премијером Аном Брнабић договорити ко ће представљати Србију.

Извор: Срна

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БиХ

24.04.2018 19:21

У Хрватској нема општина са српском већином, а ускоро неће бити ни у Босни и Херцеговини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

24.04.2018 19:56

Иди уми се хладном водом!!!

Name

Саша

24.04.2018 20:00

Вјероватно мислите да ће се Република Српска одвојити од БиХ док сте били у стању написати овакву глупост.

Name

БиХ

24.04.2018 20:27

Исто ово што Додик прича и ради радио је и Мартић, па Ви кажите и мислите о мени шта хоћете!

Name

ре БиХ

24.04.2018 20:57

Веома слично, и Мартићу су аплаудирали у Београду на његове изјаве а данас тај исти Београд једном годишње одржава помен на страдале у "олуји"

Name

Ре Саса

25.04.2018 04:06

Мој Саса овај БиХ је у праву.Ти ко Миле Додик.Не видис ниста.Спремљена је нама папица 1991.А наси политицари умјесто да раде за народ и направе Израел у Европи само краду јадни народ.И лако покрадни народ да се оцува.Никако.

Name

Ре

25.04.2018 14:46

Вуцицу направите белај па онда ко фол забринути. Будите добри сусједи и ок. Овако нема ко вам не смета

Name

Борац рс

24.04.2018 20:43

ВУЦИЦУ БРИНИ ТИ О ДОДИКУ НЕМОЈ О СРБИМА У ХРВАТСКОЈ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

24.04.2018 20:56

Па И ова делегација са својим изјавама, сто завада народ, И довољно говори колико је преседнику догорило ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ОТПОР. Хватање за сламку ...утопљеника...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

25.04.2018 05:14

Људи моји нетреба њима попустати висе заборављати а ни прастати. То је нација која само себе велица и само себе воли. Нисам националиста али то сто је Сесељ урадио и треба, то је једна мала ситница од оног ста они прицају и раде Српском нариду у Хрвацкој и данас.1991 год хрвату су добровољно из Војводине БиХ исли у рат и они нису агресири јели они су мирољубиви јели. Велицају устаство сваки дан се то мозе цути и видјети на њиховим медијима. Колико је цирилицних плоца полупано пи цијелој хрвацкој и то јавно гдје камере снимају колико јw куца, станова земље српске отето то никад неказу. Ма сањима нетреба имати никаквог договора јер ако није по њиховом они це вас преварити. Колико Србији треба Хрвацка,толико и Хрвацкој треба Србија. И доста је висе попустања ,заборављањи и толике забринутости. Ево види се како се понасају у слуцају Словеније по питању границе Љубљанске банке и свега осталог.Слозна породица куцу гради а неслозна разваљује.

Name

Лазовциц

24.04.2018 21:36

Јесте да је Србија све мања и сиромаснија, изгубила Косово, изгубила миграцијом доста популације, бијела куга је унистава. А ли ја лазовциц и даље својим дивним усницама говорим да је Србија лидер у региону и први пут у историји најјаца у свим аспектима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

25.04.2018 05:29

Па какве ми споменике подиземо преиспитајмо себе Прво па онда протестујмо.

Name

дзоо

25.04.2018 04:01

Двних дана сам рекао боли нас Устаски споменик а не боли нас Цетницки и где ту разлика.Вуцицу олади мало.

ОДГОВОРИТЕ