Лозница: Светиње пуне младости

Упркос ниским температурама, сви православни храмови у Јадру, Подрињу, Рађевини и Азбуковици били су пуни верника, највише младих. Процењује се да је на литургијама у црквама овог дела Србије било најмање 30.000 људи.

Србија 07.01.2017 | 10:25
Лозница: Светиње пуне младости
Епископ шабачки Лаврентије, који је у овој години намирио пола века као архијерех СПЦ, што пре њега никоме није пошло за руком, одлучио је да за најрадоснији празник Божић дарује породице са подручја епархије на чијем је челу, које имају четворо, петоро и шесторо деце.



За те намене, из епархијске касе, намењено је пола милиона динара. У овом крају су 52 породице које имају четворо, петоро, шесторо или више деце.

"Ово је већ традиција у нашој епархији, а тим подстичемо ширења породица и њихово стварање", каже епископ Лаврентије.



"Реч је о новцу који добијамао од прихода остварених после враћања манастирских шума епархији на управљање. Осим што дајемо новац вишечланим породицама, дајемо и за стипендије врсним студентима, социјално угроженим верницима, али и за штампање књига, културног и верског садржаја, које делимо верницима, највише деци. Укупно, за овакве и сличне мисије, наша епархија издваја око пет милиона динара и то годинама уназад редовно и од срца", напомиње епископ Лаврентије.

Извор: БН телевизија (В.Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар