Loznica: Svetinje pune mladosti

Uprkos niskim temperaturama, svi pravoslavni hramovi u Jadru, Podrinju, Rađevini i Azbukovici bili su puni vernika, najviše mladih. Procenjuje se da je na liturgijama u crkvama ovog dela Srbije bilo najmanje 30.000 ljudi.

Srbija 07.01.2017 | 10:25
Loznica: Svetinje pune mladosti
Episkop šabački Lavrentije, koji je u ovoj godini namirio pola veka kao arhijereh SPC, što pre njega nikome nije pošlo za rukom, odlučio je da za najradosniji praznik Božić daruje porodice sa područja eparhije na čijem je čelu, koje imaju četvoro, petoro i šestoro dece.



Za te namene, iz eparhijske kase, namenjeno je pola miliona dinara. U ovom kraju su 52 porodice koje imaju četvoro, petoro, šestoro ili više dece.

"Ovo je već tradicija u našoj eparhiji, a tim podstičemo širenja porodica i njihovo stvaranje", kaže episkop Lavrentije.



"Reč je o novcu koji dobijamao od prihoda ostvarenih posle vraćanja manastirskih šuma eparhiji na upravljanje. Osim što dajemo novac višečlanim porodicama, dajemo i za stipendije vrsnim studentima, socijalno ugroženim vernicima, ali i za štampanje knjiga, kulturnog i verskog sadržaja, koje delimo vernicima, najviše deci. Ukupno, za ovakve i slične misije, naša eparhija izdvaja oko pet miliona dinara i to godinama unazad redovno i od srca", napominje episkop Lavrentije.

Izvor: BN televizija (V.Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar