Непроходни путеви и на Косову и Метохији

На Косову и Метохији је због сњежне мећаве отежан саобраћај, велики број путева је непроходан, а током ноћи догодило се више десетина удеса у којима је повријеђено стотињак особа, речено је Срни у Косовској полицијској служби.

Србија 06.01.2017 | 10:13
Непроходни путеви и на Косову и Метохији
Најтежа ситуација је на путевима који воде према планинским предјелима у рејону општина Гора, Штрпце, Ново Брдо и на правцима који преко Пећи воде према Црној Гори.

На подручју општине Ново Брдо сњежни наноси достижу висину од једног метра, па су непроходни путеви Грачаница-Бостане-Ново Брдо-Станишор и Грачаница-Јасеновик-Ново Брдо Косовска Каменица.

Мјештани села Тиринце јутрос су затражили помоћ од општинског руководства Новог Брда јер је више десетина кућа затрпано дубоким сњежним наносима.

Полиција саветује да возачи обавезно користе ланце и да не користе пут Призрен-Штрпце преко превоја Превалац, јер је на том правцу саобраћај у прекиду због великих сњежних наноса.

Кретање је отежано и из правца Урошевца према Штрпцу.

Локални путеви на подручју општине Грачаница скоро су непроходни иако је зимска служба на терену и покушава да очисти наносе.

Из општине апелују да грађани имају разумевања и да не крећу на пут возилима без пријеке потребе.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тома

06.01.2017 13:34

За кога су непроходни ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

06.01.2017 14:24

За политицаре!!!!