Neprohodni putevi i na Kosovu i Metohiji

Na Kosovu i Metohiji je zbog snježne mećave otežan saobraćaj, veliki broj puteva je neprohodan, a tokom noći dogodilo se više desetina udesa u kojima je povrijeđeno stotinjak osoba, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Srbija 06.01.2017 | 10:13
Neprohodni putevi i na Kosovu i Metohiji
Najteža situacija je na putevima koji vode prema planinskim predjelima u rejonu opština Gora, Štrpce, Novo Brdo i na pravcima koji preko Peći vode prema Crnoj Gori.

Na području opštine Novo Brdo snježni nanosi dostižu visinu od jednog metra, pa su neprohodni putevi Gračanica-Bostane-Novo Brdo-Stanišor i Gračanica-Jasenovik-Novo Brdo Kosovska Kamenica.

Mještani sela Tirince jutros su zatražili pomoć od opštinskog rukovodstva Novog Brda jer je više desetina kuća zatrpano dubokim snježnim nanosima.

Policija savetuje da vozači obavezno koriste lance i da ne koriste put Prizren-Štrpce preko prevoja Prevalac, jer je na tom pravcu saobraćaj u prekidu zbog velikih snježnih nanosa.

Kretanje je otežano i iz pravca Uroševca prema Štrpcu.

Lokalni putevi na području opštine Gračanica skoro su neprohodni iako je zimska služba na terenu i pokušava da očisti nanose.

Iz opštine apeluju da građani imaju razumevanja i da ne kreću na put vozilima bez prijeke potrebe.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Toma

06.01.2017 13:34

Za koga su neprohodni ?

ODGOVORITE
Name

Dule

06.01.2017 14:24

Za politicare!!!!