"Сви за ЕУ, а ЕУ се распада на наше очи"

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да не види смисао да сви кандидати буду заступници исте политике "погубног" уласка Србије у Европску унију.

Србија 11.12.2016 | 10:25
"Сви за ЕУ, а ЕУ се распада на наше очи"
Како наводи, због тога ће он бити кандидат на председничким изборима.

Обрадовић је у недељном издању листа “Блиц” рекао да нема никакве разлике између Томислава Николића, Александра Вучића, Ивице Дачића, Вука Јеремића или Саше Јанковића, као могућих председничких кандидата. 
 
Имајући то у виду, Двери сматрају да је потребно да на председничким изборима имају кандидата који нуди другачију политику.

"Ми у Европску унију путујемо 16 година и такав пут је изгубио сваки смисао. Ако за ових 16 година нисмо постали члан, нећемо ни за идућих 16. Унија се распада на наше очи", рекао је Обрадовић и додао да је политика евроинтеграција "превазиђена".

Говорећи о могућим парламентарним изборима, Обрадовић је рекао да је то доказ да се актуелни премијер Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић најбоље осећа у свету политичког маркетинга и изборних кампања, и да "не уме да влада" и "бежи у нове изборе" кад год се суочи са проблемима у вођењу државних послова.

"Током ове године Скупштина практично није радила седам или осам месеци и Вучић је владао сам, без контролне и надзорне улоге Народне скупштине и имам утисак да му се то осладило. Он би и у идућој години да понови нешто слично", рекао је Обрадовић.

Лидер Двери казао је да би том покрету нови парламентарни избори "ишли у корист", јер би на њима освојили већи број гласова и посланика, док ће по његовој оцени "СНС-у пасти подршка у бирачком телу".

Извор: Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дамир

11.12.2016 09:40

Ко ишта зна о ЕУ, зна и то да је она под сталним притиском европске деснице да се укине. Ипак ако погледате количину моћи која је концентрисана у ЕУ, онда се она може јако тешко распасти, јер би сви имали више штете него користи. Ипак, Србију нико не тјера у ЕУ, јасно одбаците Европски пут и тражите своју срећу под Руским капутом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2016 10:10

Стварно није болест све сто боли. Под Руском капом???

Name

Европејци

11.12.2016 10:08

Реци то овим "Европејцима" из Савеза за промјене. Замисли какве памети требаш бити па да као члан Предсједништва и као министар вањских послова идеш у Британију по подршку за "европски пут БиХ", а ови изаши из тог насуканог пројекта!? Ухватили се оног Курца Себастијана као да је неки фактор, свако мало га примају, умјесто да се окренемо Русији и Кини. Ови "Европејци" ће за пар похвала из Брисела и сликања са тамошњим бирократама, потпуно урушити уставну позицију Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одрон

11.12.2016 10:20

Ста знаци 'распасти' у васим малим мозговима? Једно јутро се пробудимо и на радију цујемо вијест, од данас ЕУ висе не постоји. Мозе се десити да се у самој ЕУ неки односи промијене, да промијени назив та скупина дрзава.. зна то врли добро и овај супциц из 'двери'

ОДГОВОРИТЕ
Name

тwер

11.12.2016 10:57

Цивјек је у праву милион посто у европи је вец хаос. ... Ста це срби да је у вуку у јос веца говна ....Србија босна неце уци у Еу никад јер це стално их уцјењивати и отварат нова поглавља......срби приклоните се Путину и Русији то вам је једино спасење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2016 11:46

То је нај задње што нам треба.

Name

Ми Сами

11.12.2016 14:07

Добар је овај Обрадовиц.Само брате превисе идеализује Русе.Нико нама Србима кроз усторију нанио висе јада него Руси.Какви Руси каква пм...Нама је мјесто са нормалним свијетом у Европи.Доста смо били са овим индијанцима са истока.Време је да се мало и ми опаметиму и унормалимо.

ОДГОВОРИТЕ