"Svi za EU, a EU se raspada na naše oči"

Lider Dveri Boško Obradović kaže da ne vidi smisao da svi kandidati budu zastupnici iste politike "pogubnog" ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Srbija 11.12.2016 | 10:25
"Svi za EU, a EU se raspada na naše oči"
Kako navodi, zbog toga će on biti kandidat na predsedničkim izborima.

Obradović je u nedeljnom izdanju lista “Blic” rekao da nema nikakve razlike između Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića ili Saše Jankovića, kao mogućih predsedničkih kandidata. 
 
Imajući to u vidu, Dveri smatraju da je potrebno da na predsedničkim izborima imaju kandidata koji nudi drugačiju politiku.

"Mi u Evropsku uniju putujemo 16 godina i takav put je izgubio svaki smisao. Ako za ovih 16 godina nismo postali član, nećemo ni za idućih 16. Unija se raspada na naše oči", rekao je Obradović i dodao da je politika evrointegracija "prevaziđena".

Govoreći o mogućim parlamentarnim izborima, Obradović je rekao da je to dokaz da se aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najbolje oseća u svetu političkog marketinga i izbornih kampanja, i da "ne ume da vlada" i "beži u nove izbore" kad god se suoči sa problemima u vođenju državnih poslova.

"Tokom ove godine Skupština praktično nije radila sedam ili osam meseci i Vučić je vladao sam, bez kontrolne i nadzorne uloge Narodne skupštine i imam utisak da mu se to osladilo. On bi i u idućoj godini da ponovi nešto slično", rekao je Obradović.

Lider Dveri kazao je da bi tom pokretu novi parlamentarni izbori "išli u korist", jer bi na njima osvojili veći broj glasova i poslanika, dok će po njegovoj oceni "SNS-u pasti podrška u biračkom telu".

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Damir

11.12.2016 09:40

Ko išta zna o EU, zna i to da je ona pod stalnim pritiskom evropske desnice da se ukine. Ipak ako pogledate količinu moći koja je koncentrisana u EU, onda se ona može jako teško raspasti, jer bi svi imali više štete nego koristi. Ipak, Srbiju niko ne tjera u EU, jasno odbacite Evropski put i tražite svoju sreću pod Ruskim kaputom.

ODGOVORITE
Name

Re

11.12.2016 10:10

Stvarno nije bolest sve sto boli. Pod Ruskom kapom???

Name

Evropejci

11.12.2016 10:08

Reci to ovim "Evropejcima" iz Saveza za promjene. Zamisli kakve pameti trebaš biti pa da kao član Predsjedništva i kao ministar vanjskih poslova ideš u Britaniju po podršku za "evropski put BiH", a ovi izaši iz tog nasukanog projekta!? Uhvatili se onog Kurca Sebastijana kao da je neki faktor, svako malo ga primaju, umjesto da se okrenemo Rusiji i Kini. Ovi "Evropejci" će za par pohvala iz Brisela i slikanja sa tamošnjim birokratama, potpuno urušiti ustavnu poziciju Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

odron

11.12.2016 10:20

Sta znaci 'raspasti' u vasim malim mozgovima? Jedno jutro se probudimo i na radiju cujemo vijest, od danas EU vise ne postoji. Moze se desiti da se u samoj EU neki odnosi promijene, da promijeni naziv ta skupina drzava.. zna to vrli dobro i ovaj supcic iz 'dveri'

ODGOVORITE
Name

twer

11.12.2016 10:57

Civjek je u pravu milion posto u evropi je vec haos. ... Sta ce srbi da je u vuku u jos veca govna ....Srbija bosna nece uci u Eu nikad jer ce stalno ih ucjenjivati i otvarat nova poglavlja......srbi priklonite se Putinu i Rusiji to vam je jedino spasenje

ODGOVORITE
Name

Ре

11.12.2016 11:46

То је нај задње што нам треба.

Name

Mi Sami

11.12.2016 14:07

Dobar je ovaj Obradovic.Samo brate previse idealizuje Ruse.Niko nama Srbima kroz ustoriju nanio vise jada nego Rusi.Kakvi Rusi kakva pm...Nama je mjesto sa normalnim svijetom u Evropi.Dosta smo bili sa ovim indijancima sa istoka.Vreme je da se malo i mi opametimu i unormalimo.

ODGOVORITE