Москва: Србија може да рачуна на Русију

Србија може да рачуна на Русију у заштити суверенитета и територијалног интегритета, саопштило је данас руско Министарство спољних послова уочи посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду 12. и 13. децембра.

Србија 10.12.2016 | 11:57
Москва: Србија може да рачуна на Русију

Лавров ће се у Београду срести са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Александром Вучићем и шефом дипломатије Ивицом Дачићем, наводи се у саопштењу.

"Током предстојећих преговора биће направљена дубока анализа кључних питања билатералних и међународних питања, дата оцена реализације раније постигнутих договора, а такође, биће и појединачно размотрени кораци за даљи развој сарадње", стоји у сапоштењу.

Како преноси руска агенција ТАС С, током дијалога Русије и Србије посебна пажња биће посвећена подршци на очувању мира и стабилности на Балкану, пре свега на Косову и Метохији.

"Србија може да настави да рачуна на подршку Русије у заштити суверенитета и територијалног интегритета, пре свега Косова", наводи се у саопштењу позивајући се на успешну сарадњу две земље на међународној сцени.

Министарство наводи да се тежње Србије да постане члан ЕУ не сматрају сметњом за даљи развој односа са Русијом и подсећа да Србија није подржала санкције ЕУ уведене Русији, као и да води балансирану политику када се ради о украјинској кризи.

"Учешће српске делегације као посматрача у Организацији споразума колективне безбедности и сарадње (ЦСТО), посета генералног секретара те организације Николаја Борђуже Београду у априлу и заједничка војна вежба одржана у новембру је демонстрација балансираног курса који води Србија и доказ о постојању искрене неутралности у тренутним компликованим околностима у Европи", наводи се у саопштењу.

Извор: Агенције

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хм

10.12.2016 11:12

Која демагогија, као они це помоци у оцувању суверенитете. Где су бре били кад је требало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2016 11:47

Не треба бити много паметан, али треба бити поштен па рећи ко је владао Русијом у вријеме YУ кризе. Присјети се ако си заборавио, и имаш одговор.

Name

Пендула

10.12.2016 13:06

Па ко це владати Русијом за 10 година ,запад није луд зиви били па видјели ста це бити са овим крајевима!

Name

yугословен

10.12.2016 11:19

ТО ДРУГ ПРИПОЈИТЕ СРББИЈУ РУСИЈИ И МИРНА БОСНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

10.12.2016 12:58

Хахахахахахахахахахахахах.

Name

Да

10.12.2016 12:16

Питање:Ста конкретно је Русија урадила за Србе са било које стране Дрине у задњи сто година ?Одговор :Ниста. Осим ако је посреди био неки Њихов глобални интерес. Срби запамтите, ми смо мали народ, морамо знати вагати измедју великих сила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

10.12.2016 13:07

Ако сте цитали титину историју, онда тамо стварно не писе ниста о руској помоци Србима. Савјетовао би, да се мало узме и друго стиво. Русија је усла у 1. свјетски рат због Срба. Југославија се никад неби ослободила фасизма да није било Руса. Итд итд. Толико из цињеницне историје, друзе!!!!

Name

Ицх

10.12.2016 15:38

Па јес оно руси ослободисе Мадјаре па Румуне па ДДР Али не зато сто ох воле него из интереса. Ослободјени ду то дебело платили

Name

ре Да

11.12.2016 11:37

Дрзак си,али како видим да то тврдис из глупости,пола ти прастам!Не проде резолуција у УН о Сребреници.Засто?Косово не уде у Унесцо!Засто?Косово нису признале многе земље,али многе и јесу.И код ових сто нису признали су порадили Руси.Помагали су нас у борбама за ослободења од Турака,поред осталог и са добровољцима.Кад је АУ објавила 1914 рат Србији,Русија је објавила рат АУ.А,хвала богу,тек це нас помагати.

Name

Тихи

10.12.2016 19:15

Ста це бити након путина са русијом? Ста се деси са сваком дрзавом након сто диктатор умре, оде? Рат и распад...Запад има времена да цека...вријеме ради за запад..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја се понавља, тако казу

11.12.2016 02:19

И Руси и Американци су 1991ве били за оцување Југославије. Медјутим, распаде се к'о кула од карата. Све ми мириси на друго полувријеме. Иакп се нама не игра. А могли би бити и наставци. А после наставака пенали. Кад те једном убаце у масину, нема изласка...

ОДГОВОРИТЕ