Јеремић дао исказ о убиству гардиста

Бивши шеф дипломатије Србије Вук Јеремић изјавио је данас да је у Служби за борбу против организованог криминала /СБПОК/ дао изјаву у оквиру истраге о убиству гардиста на Топчидеру 2004. године.

Србија 10.12.2016 | 10:40
Јеремић дао исказ о убиству гардиста

Јеремић је новинарима након изласка из СБПОК-а рекао да је полицији данас рекао све што зна о том трагичном случају и оцијенио да није био у прилици да значајно допринесе истрази, али се нада да ће други то бити у стању и да ће се случај разријешити.

"То није било много, разговор је ефективно трајао свега 15 минута..., а остатак времена смо провели технички радећи на изјави и сређивању онога што ће ићи касније свима онима којима ће ићи", рекао је Јеремић.

Он је оцијенио да је од огромног значаја да се трагедија до краја расвијетли, прије свега због породица, али и због угледа Војске Србије, као и због цјелокупног друштва.

Јеремић је навео и да је данас чуо да је тужилац тражио његову изјаву као грађанина прије шест мјесеци и оцијенио да је позив који је јуче примио покушај притиска на њега у тренутку када размишља о својим будућим корацима у политици.

"Сасвим сигурно нећу одустати од својих планова. Нема чега да се плашим, али нисам сигуран да сви могу да исто то кажу за себе када је реч о мом будућем ангажовању у политици", рекао је Јеремић.

На захтјев породица двојице гардиста који су изгубили животе, односно њихових адвоката, упућен је позив Јеремићу да се одазове и да да информације као грађанин.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић нађени су мртви прије 12 година, после пуцњаве у кругу тајног војног објекта "Караш" у Београду.

Иначе, форензичка анализа у 3Д технологији, која је основ за захтјев да се поново обави реконструкција догађаја, приказана је у сриједу, 7. децембра, на конференцији за новинаре у Београду.

Извор: Агенције
Фото: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рики

10.12.2016 13:01

Где има дима има и ватре треба одкрити истину.

ОДГОВОРИТЕ