Jeremić dao iskaz o ubistvu gardista

Bivši šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala /SBPOK/ dao izjavu u okviru istrage o ubistvu gardista na Topčideru 2004. godine.

Srbija 10.12.2016 | 10:40
Jeremić dao iskaz o ubistvu gardista

Jeremić je novinarima nakon izlaska iz SBPOK-a rekao da je policiji danas rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju i ocijenio da nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi, ali se nada da će drugi to biti u stanju i da će se slučaj razriješiti.

"To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta..., a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavi i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići", rekao je Jeremić.

On je ocijenio da je od ogromnog značaja da se tragedija do kraja rasvijetli, prije svega zbog porodica, ali i zbog ugleda Vojske Srbije, kao i zbog cjelokupnog društva.

Jeremić je naveo i da je danas čuo da je tužilac tražio njegovu izjavu kao građanina prije šest mjeseci i ocijenio da je poziv koji je juče primio pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

"Sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici", rekao je Jeremić.

Na zahtjev porodica dvojice gardista koji su izgubili živote, odnosno njihovih advokata, upućen je poziv Jeremiću da se odazove i da da informacije kao građanin.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović nađeni su mrtvi prije 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3D tehnologiji, koja je osnov za zahtjev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je u srijedu, 7. decembra, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izvor: Agencije
Foto: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

riki

10.12.2016 14:01

Gde ima dima ima i vatre treba odkriti istinu.

ODGOVORITE