Осумњичени за убиство Бека се брани ћутањем

Осумњичени за покушај убиства Милана Бека, Александар Здравковић, саслушан је у Вишем јавном тужилаштву у Београду, потврђено је за Б92.

Србија 20.07.2016 | 14:30
Осумњичени за убиство Бека се брани ћутањем
Здравковић није износио одбрану и није одговарао на питања тужиоца, а тужилаштво је затражило да му се одреди притвор.

Како сазнаје Б92, Здравковић је приведен и саслушан због кривичног дела тешко убиство у покушају, а притвор је затражен због могућности утицаја на сведоке, поновног покушаја извршења кривичног дела и узнемирења јавности.

Одлуку о притвору донеће судија за претходни поступак Вишег суда у Београду.

Здравковић је ухапшен у понедељак поподне у Београду, након више од годину и по дана од инцидента у којем је Беко тешко рањен испред своје куће 14. новембра 2014. године.

Према писању београдских медија, Здравковић је раније сумњичен за тешка кривична дела као припадник земунског клана, а ухапшен је на основу ДНК, јер је пре десетак дана, када је пуштен из притвора због оптужби за отмицу, рањен у руку када су непозната лица пуцала на њега.

С обзиром на то да је од раније познат полицији, али и сумње да има везе са покушајем убиства Бека, инспектори су током увиђаја овог дела узели његов ДНК.

Упоређивањем тог и биолошког налаза из базе МУП-а, инспектори су закључили да реч о истој особи, пренели су медији.

Недавно је Виши суд у Београду првостепеном пресудом ослободио Мају Адровац оптужби за помагање у покушају убиства Бека, а њен муж Иван се доводи у везу са овим делом мада још није под званичном истрагом.

Извор: Б92
Фото: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

перо

20.07.2016 12:57

Ма да га је убио једно зло мање за србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трулез од дрзаве

21.07.2016 06:55

Колико се само Стефановиц заузео да се надју поциниоци. А није се заузео да се надју убице новинара Вујасиновиц. Сто би се заузимао за бадава. Плати па се клати.

ОДГОВОРИТЕ