Osumnjičeni za ubistvo Beka se brani ćutanjem

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Milana Beka, Aleksandar Zdravković, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrđeno je za B92.

Srbija 20.07.2016 | 14:30
Osumnjičeni za ubistvo Beka se brani ćutanjem
Zdravković nije iznosio odbranu i nije odgovarao na pitanja tužioca, a tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor.

Kako saznaje B92, Zdravković je priveden i saslušan zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, a pritvor je zatražen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, ponovnog pokušaja izvršenja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Zdravković je uhapšen u ponedeljak popodne u Beogradu, nakon više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Zdravković je ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik zemunskog klana, a uhapšen je na osnovu DNK, jer je pre desetak dana, kada je pušten iz pritvora zbog optužbi za otmicu, ranjen u ruku kada su nepoznata lica pucala na njega.

S obzirom na to da je od ranije poznat policiji, ali i sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva Beka, inspektori su tokom uviđaja ovog dela uzeli njegov DNK.

Upoređivanjem tog i biološkog nalaza iz baze MUP-a, inspektori su zaključili da reč o istoj osobi, preneli su mediji.

Nedavno je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

Izvor: B92
Foto: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pero

20.07.2016 12:57

Ma da ga je ubio jedno zlo manje za srbiju

ODGOVORITE
Name

Trulez od drzave

21.07.2016 06:55

Koliko se samo Stefanovic zauzeo da se nadju pocinioci. A nije se zauzeo da se nadju ubice novinara Vujasinovic. Sto bi se zauzimao za badava. Plati pa se klati.

ODGOVORITE