"Немамо шта тражити, ако Србији није стало"

"Ако Србији није стало да се реши убиство Даде Вујасиновић, ако новинарима није стало, онда ми као родитељи немамо шта да тражимо више", каже за "Блиц" отац Даде Вујасиновић, Радислав.

Србија 20.07.2016 | 07:16
"Немамо шта тражити, ако Србији није стало"
Више јавно тужилаштво јуче је саопштило да је из холандског форензичког института стигао превод вештачење трагова и доказа у случају смрти новинарке "Дуге", Даде Вујасиновић у коме се наводи да не могу да утврди да ли је у питању убиство, самоубиство или несрећни случај.
 
Њен отац Радислав подсећа да је 2009. у Србији поднета кривична пријава против НН извршиоца због Дадиног убиства.

"Од тада је изгубљено седам година и сада смо поново на почетку", каже Радислав.

Дадина мајка Невенка каже да њихове Даде нема.

Нашу ћерку ништа не може вратити и ми ништа више не можемо да кажемо, поготово када се све зна - каже Невенка.

Дада Вујасиновић, новинарка Дуге нађена је мртва у свом стану на Новом Београду 8. априла 1994. године. Извештавала је са ратишта у Хрватској и БиХ, а међу првима у Србији бавила се истраживањем организованог криминала и блискости подземља и политике.

Неодређени налази и траљава истрага

Како је "Блиц" писао, холандски форензичари износе у извештају наводе да нису имали довољно доказа за прецизнији закључак и остављају једнаке могуће за три верзије: да је неко убио новинарку, да је пушка случајно опалила, као и да се убила. Они су у извештају обрађивали доказе и податке из ранијих супротстављених вештачења, али не износе њихову оцену. Стручњаци из Хага позивају се највише на доказе који су прикупљени на лицу места.

Званична истрага је обављена траљаво и непотпуно, али је брзо изведен закључак да је реч о самоубиству из ловачке пушке која је била поред тела. Међутим, у ту верзију нису поверовали родитељи новинарке Радислав и Невенка Вујасиновић, који су ангажовали приватно вештаке.

Извор: Блиц
Фото: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА!

20.07.2016 06:54

ООО, свемогуци Вуцицу, оцу насе нације... Само ти мозес ово ресити! Наравно на сљедецим изборима, кад ти буде требало несто да .ерес о нецему како си ти нама нас бог! Васа висости, имамо поверења у вас...

ОДГОВОРИТЕ