Глумцу Петру Стругару пријети робија?!

Млади глумац Петар Стругар, који је пре две године претукао таксисту Јована Станојевића (43), почетком марта ове године нагодио се с Првим основним тужилаштвом да потпише споразум о признању кривице, али до данас није уплатио ни динара, сазнаје „Ало!”.

Србија 18.07.2016 | 09:39
Глумцу Петру Стругару пријети робија?!
Стругару је наређено да у хуманитарне сврхе уплати 70.000 динара у седам рата, будући да таксиста није хтео да прихвати тај износ као одштету. С обзиром то да Стругар не поштује ни тужилаштво, њему ће овог пута бити суђено за то кривично дело.

- Адвокат ми је рекао да Стругар није уплатио ни динар, а прошло је пет месеци. Ја сам почео да радим, али поново морам у болницу због вилице коју ми је повредио док ме је тукао. Три месеца сам носио шине у устима, због којих нисам могао ништа да једем. Сву храну сам уносио сламчицом. Сам бог ме је погледао те нисам остао инвалид - прича за наш лист Јован Станојевић.

Инцидент између глумца и таксисте догодио се крајем марта 2014. на Звездари. Глумац је најпре тврдио да је таксиста њега напао први, јер је накратко зауставио саобраћај како би се његова жена паркирала, док је таксиста тврдио да је Стругар њега претукао само зато што му је свирнуо да се склони с пута.

- Човек, за кога сам касније сазнао да је познати глумац, прелазио је улицу. Био сам изнервиран јер је стао насред саобраћајнице, иако сам му свирнуо да прођем. Био сам бесан, јер сам журио на вожњу, па сам му се обратио са „мајмунчино једна, помери се с пута.” Он ме је само погледао, спустио кесе које је имао у руци и почео да шутира такси. Затим ме је извукао из аутомобила и почео да ме бије. Ко зна шта би са мном било да то све нису видели полицајци, који су ту обезбеђивали једног судију. Они су га готово скинули са мене. Тукао ме је и рукама и ногама по целом телу, а највише по глави. Нисам успео да му се отргнем - прича Станојевић.

Како „Ало!” сазнаје, за кривично дело наношења тешких телесних повреда у стању раздражљивости запрећена казна је до три године затвора.

- Ипак, тужилаштво је на основу законске могућности, тачније опортунитета, постигло договор са глумцем да он закључи споразум о признању кривице. С обзиром на то да до сада није испунио договор, њему ће бити суђено - наводи наш извор.
Како сам Станојевић каже, највероватније ће даље правду тражити у парничном поступку на који је упућен.

Таксиста: Померају ми се виличне кости

Београдски таксиста прво је 15 дана био у болници у најтежим боловима, па је због тешке повреде вилице три месеца носио шине, али нема новац да настави лечење. Како сам прича, болове у глави осећа готово сваког дана, а виличне кости му се саме померају.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар