Почиње суђење Катарини Ребрачи

У Вишем суду у Београду за данас је заказан почетак суђења некадашњој манекенки Катарини Ребрачи и њеним сарадницама поводом оптужби да су противправно присвојиле 37 милиона динара из фонда за превенцију рака дојке.

Србија 06.07.2016 | 08:46
Почиње суђење Катарини Ребрачи
Осим Ребрачи суди се и њеној мајци Сандрини Богуновић, Слађани Миронији и Мирјани Христић.

Оптужене су за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Овај поступак покренут је 2010. године, а суђење које је било у поодмаклој фази саслушања сведока, када је због промене председника судског враћено на почетак.

Ребрача и остале оптужене терете се да су, од марта 2006. до априла 2010, противправно присвојиле 37 милиона динара, које су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања жена о превенцији рака дојке, углавном, преко уплатница "Инфостана".

Власница Фонда "Катарина Ребрача" је раније у одбрани одбацила све наводе оптужнице и за своје хапшење оптужила је и тадашњег директора Института за онкологију и радиологију Ненада Боројевића, који је у јануару 2012. починио самоубиство, јер је и сам био процесуиран у другом поступку пред Специјалним судом.

Она је тврдила да новчана средства Фонда није користила за личне потребе, јер је имала и друге приходе, напомињући да је погрешила што одређене донације није одмах проследила за намене за које су уплаћене.

Ребрача је фонд основала у мају 2006. године.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар