Počinje suđenje Katarini Rebrači

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja nekadašnjoj manekenki Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke.

Srbija 06.07.2016 | 08:46
Počinje suđenje Katarini Rebrači
Osim Rebrači sudi se i njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić.

Optužene su za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ovaj postupak pokrenut je 2010. godine, a suđenje koje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka, kada je zbog promene predsednika sudskog vraćeno na početak.

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića, koji je u januaru 2012. počinio samoubistvo, jer je i sam bio procesuiran u drugom postupku pred Specijalnim sudom.

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar