Стан: Ја два Грен-слема, Рафа, РФ и Мари један, али...!

Швајцарац Стан Вавринка каже да је освојио више Грен слемова од Федерера, Надала и Марија у последње две године, али да није у њиховој категорији.

Тенис 30.12.2015 | 08:20
Стан: Ја два Грен-слема, Рафа, РФ и Мари један, али...!

Вавринка је истакао да 'велика четворка' коју чине Ђоковић, Надал, Федерер и Мари с разлогом носи тај надимак, јер је у последњих 10 година исписала историју тениса.

„Када освојите Грен слем ви испишете мали део тениске историје. Када сам је освојио Аустралијан опен, мој живот се променио јер сам дошао у категорију играча који имају један Слем“, каже Вавринка који је ове године освојио и други Грен слем савладавши Новака Ђоковића у финалу Ролан Гароса.

„Освојивши други Грен слем додатно сам повећао моју репутацију и популарност. Само је 26 играча успело да освоји два Грен слема.“

Ипак, Вавринка сматра да још увек није у категорији у којој је Енди Мари, а посебно Ђоковић, Надал и Федерер.

„Та четири велика играча исписала су историју у последњој деценији. Ја не потцењујем себе, ја сам број четири али они имају надимак 'велика четворка' због свега што су урадили. Не желим да додајем себе. Ја сам у последње две године у Топ3 или Топ4. Освојио сам два Грен слема у том периоду, Надал је освојио један, Федерер и Мари нула, а Ђоковић остало. Моје место је ту, али не покушавам да се приближим тим легендама.“

Коментари / 0

Оставите коментар