Stan: Ja dva Gren-slema, Rafa, RF i Mari jedan, ali...!

Švajcarac Stan Vavrinka kaže da je osvojio više Gren slemova od Federera, Nadala i Marija u poslednje dve godine, ali da nije u njihovoj kategoriji.

Tenis 30.12.2015 | 08:20
Stan: Ja dva Gren-slema, Rafa, RF i Mari jedan, ali...!

Vavrinka je istakao da 'velika četvorka' koju čine Đoković, Nadal, Federer i Mari s razlogom nosi taj nadimak, jer je u poslednjih 10 godina ispisala istoriju tenisa.

„Kada osvojite Gren slem vi ispišete mali deo teniske istorije. Kada sam je osvojio Australijan open, moj život se promenio jer sam došao u kategoriju igrača koji imaju jedan Slem“, kaže Vavrinka koji je ove godine osvojio i drugi Gren slem savladavši Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa.

„Osvojivši drugi Gren slem dodatno sam povećao moju reputaciju i popularnost. Samo je 26 igrača uspelo da osvoji dva Gren slema.“

Ipak, Vavrinka smatra da još uvek nije u kategoriji u kojoj je Endi Mari, a posebno Đoković, Nadal i Federer.

„Ta četiri velika igrača ispisala su istoriju u poslednjoj deceniji. Ja ne potcenjujem sebe, ja sam broj četiri ali oni imaju nadimak 'velika četvorka' zbog svega što su uradili. Ne želim da dodajem sebe. Ja sam u poslednje dve godine u Top3 ili Top4. Osvojio sam dva Gren slema u tom periodu, Nadal je osvojio jedan, Federer i Mari nula, a Đoković ostalo. Moje mesto je tu, ali ne pokušavam da se približim tim legendama.“

Komentari / 0

Ostavite komentar