Шмит и Сатлер дали подршку министру правде БиХ

Кристијан Шмит, високи представник у БиХ и амбасадор Јоханн Саттлер, шеф делегације Европске уније у БиХ и специјални представник Европске уније у БиХ данас су заједнички посјетили Министарство правде БиХ гдје су се састали с министром правде БиХ Давором Бунозом (ХДЗ).

Босна и Херцеговина 10.10.2023 | 17:08
Шмит и Сатлер дали подршку министру правде БиХ

Разговарали су о реформским законима на којима се ради у Министарству правде БиХ: о Закону о сукобу интереса у институцијама БиХ, Закону о судовима у БиХ, прописима везаним за Уставни суд БиХ, те измјенама и допунама Закона о државној служби.

Шмит и Саттлер похвалили су залагање и ангажман Министарства правде БиХ на изради закона који су већ до сада усвојени, те изразили наду и увјерење како ће се позитивни замах доношења закона који су дио европских приоритета, бити настављен.

Истакли су како ће у децембру ове године Европска комисија дати своје мишљење о направљеним реформским потезима у БиХ и испуњавању четрнаест приоритета, те нагласили како вјерују да ће оно бити позитивно.

Министар Буноза захвалио је на подршци коју Министарству правде БиХ дају Канцеларија високог представника и Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ. Казао је како је ангажман министарства и њега лично неупитан, а с циљем да БиХ добије зелено свјетло за отварање преговора с Европском унијом о приступању.

На састанку се разговарало и о Меморандума о сарадњи између Министарства правде БиХ и Међународног резидуалног Механизма за кривичне судове из Хаага за достављање података из осуђујућих пресуда за бх. држављане. Меморандум је усуглашен између Министарства правде БиХ и Механизма те ће ускоро бити достављен Предсједништву БиХ на одобравање прије коначног потписивања.

(БН) Фото: МП БиХ 
 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Агент

10.10.2023 17:41

Сатлер..ниста добро не жели народу БиХ..нека свабо иде својој куци, и нека тамо тражи политицаре који су за сецесију и немире!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

10.10.2023 17:59

Свјетски месетари

Name

Све сте

10.10.2023 18:51

У праву. У потпуности се слажем са Вама. Само БиХ додао да је овог минира прво подржао Додик и његови ректални алпинисти.

Name

РП Агент

10.10.2023 23:17

А шта ти онако мислиш,мислили Путин добро БиХ

Name

РЕ РП Агент

11.10.2023 08:19

А шта ти мислиш има ли у БиХ Руса или Њемаца???? Ја видим у БиХ само Њемце окупаторе!!!!!!!

Name

Мирослав

10.10.2023 18:35

И тако они где помисле додју, па и у суд, да дају подрску свом цовеку. Ко су они, гувернери дејтонке или? Ста кад би неко из дејтонке отисао на суд њихове дрзаве, комебтарисао и дао неком подрску. Бас су хостаплери, иза којих је сила, а они слуге скромне памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

10.10.2023 19:14

НЕКА ОВЕ СВАБЕ ИДУ У СВУЈУ ЗЕМЉУ И НЕКА ТАМО СПРОВОДЕ ПЕАВДУ,СТА ИМАЈУ ОВДЕ ДА ТРАЗЕ.ОКУПАТОРИ СА КРАВАТАМА.НЕТРЕБА СА ЊИМА УОПСТЕ РАЗГИВАРАТИ.ОНИ СУ ДОСЛИ ОВДЕ САМО ДА ОПЉАЦКАЈУ ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ И РАДЕЛЕ ОВАЈ НАРОД ИЗ СВИХ КРАЈЕВА БИХ,КАО ПРАВО?

Name

Маки

10.10.2023 20:26

Ауууу, мора да овај Мирослав, који све коментарисе у корист Милокрада, прима плату од СНСД-а. Гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

10.10.2023 22:48

Прима плату, али изгледа добија несто и у ђедовој ракији, видис да је излудио скроз...