Хитна сједница Представничког дома ПС БиХ

Хитна сједница Представничког дома Параламентарне скупштине БиХ, на чијем дневном реду је давање сагласности за ратификацију међународних уговора и споразума, заказана је данас у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 10.10.2023 | 07:41
Хитна сједница Представничког дома ПС БиХ

На дневном реду је давање сагласности за ратификацију Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини.

Одлуку о прихватању Споразума о признавању стручних квалификација донијело је Предсједништво БиХ 18. јула.

Предвиђено је да се посланици изјасне и о давању сагласности за ратификацију Споразума о признавању високошколских квалификација на западном Балкану.

Споразум, између осталог, уређује признавање високошколских квалификација, наставак студија и приступ нерегулисаном тржишту рада у свакој од страна, а примјењује се на високошколске квалификације стечене у јавним акредитованим високошколским установама.

На дневном реду је и давање сагласности за ратификацију Уговора о финансирању, закљученог између БиХ, односно Републике Српске и Европске инвестиционе банке за пројекат медицинског комплекса у Бањалуци.

Посланици би требали да се изјасне и о давању сагласности за ратификацију Споразума о инвестиционом гранту за подршку Пројекту водоснабдијевања и санитације у БиХ у оквиру Инструмента претприступне помоћи /Ипа два/, који је закључен између БиХ и Европске инвестиционе банке, објављено је на званичној страници Парламентарне скупштине БиХ.

(Срна) Фото:Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоде

10.10.2023 07:57

Ови из снсд-а морају бити против ваљда ће поштовати НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажу..

10.10.2023 08:28

свака друга диплома изашла по кратком поступку, ред је да иде на ,,ратификацију,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2023 11:24

Све издате на бензинским пумпама.

Name

Прр

10.10.2023 11:22

Сјети ли се ко радована карадзица муке, како је у затвору? Није да није заслузио, ал треба питат да га не заборавимо

ОДГОВОРИТЕ