Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Hitna sjednica Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu je davanje saglasnosti za ratifikaciju međunarodnih ugovora i sporazuma, zakazana je danas u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 10.10.2023 | 07:41
Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Na dnevnom redu je davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Odluku o prihvatanju Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija donijelo je Predsjedništvo BiH 18. jula.

Predviđeno je da se poslanici izjasne i o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na zapadnom Balkanu.

Sporazum, između ostalog, uređuje priznavanje visokoškolskih kvalifikacija, nastavak studija i pristup neregulisanom tržištu rada u svakoj od strana, a primjenjuje se na visokoškolske kvalifikacije stečene u javnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o finansiranju, zaključenog između BiH, odnosno Republike Srpske i Evropske investicione banke za projekat medicinskog kompleksa u Banjaluci.

Poslanici bi trebali da se izjasne i o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o investicionom grantu za podršku Projektu vodosnabdijevanja i sanitacije u BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći /Ipa dva/, koji je zaključen između BiH i Evropske investicione banke, objavljeno je na zvaničnoj stranici Parlamentarne skupštine BiH.

(Srna) Foto:Fena

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jode

10.10.2023 07:57

Ovi iz snsd-a moraju biti protiv valjda će poštovati NS RS.

ODGOVORITE
Name

Kažu..

10.10.2023 08:28

svaka druga diploma izašla po kratkom postupku, red je da ide na ,,ratifikaciju,,

ODGOVORITE
Name

Re

10.10.2023 11:24

Sve izdate na benzinskim pumpama.

Name

Prr

10.10.2023 11:22

Sjeti li se ko radovana karadzica muke, kako je u zatvoru? Nije da nije zasluzio, al treba pitat da ga ne zaboravimo

ODGOVORITE