Преминула једна особа, нових 56 случајева заразе

Према последњем пресеку у Србији је у последња 24 сата преминула једна особа. Потврђено је 56 нових случајева заразе вирусом корона.

Србија 06.09.2020 | 14:51
Преминула једна особа, нових 56 случајева заразе

У последња 24 сата у Србији је на вирус корона тестирано 4.189 особа, њих 56 било је позитивно, а преминуло је једно лице.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института "Батут" на респираторима у болницама широм земље налази се 35 пацијената.

Према речима Предрага Кона, епидемијска ситуација се стабилизовала на ниском нивоу. Међутим, у Београду у претходна два дана уочено је поновно повећање броја пацијената који се јављају у ковид амбуланте, рекао је доктор Кон.

На срећу, додаје, код њих се не проналази ковид.

За сада се, каже, не може повезивати скок оболелих са почетком школске године.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић сматра да трећи, прави пик корона вируса Србију може да погоди тек крајем ове или почетком следеће године, али да он неће бити јак као други, који је био најтежи.

Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је да у Београдској арени нема ковид позитивних пацијента, али да та установа остаје у ковид систему.

"Арена је празна као привремена болница и у току је спремање, чишћење и припремање у случају да дође до повећања новооболелих", рекао је Векић.

Лекари кажу да само доследним спровођењем мера и правовременом реакцијом на сваки случај непоштовања можемо да одржимо ризик од корона вируса веома малим.  

(Блиц, РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар