Данас наставак сједнице Народне скупштине Српске

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас расправом о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци по Пројекту мјера заштите од поплава, у износу од 19 милиона евра.

Република Српска 17.06.2020 | 07:17
Данас наставак сједнице Народне скупштине Српске

Министрица финансија Зора Видовићева је навела да су то повољна кредитна средства, која се одобравају на рок отплате од 25 година, уз период одгоде од пет година. Укупна вриједност овог пројекта већа је од 41 милион евра.

На дневном реду засједања је још 30 тачака, међу којима Приједлог Програма рада Народне скупштине РС за 2020. годину, те измјене и допуне Кривичног законика, као и Приједлог закона о високом образовању, чији је циљ усклађивање домаћег система с промјенама у европском високом образовању.

За разматрање су, између осталог, предложене и измјене и допуне закона о предшколском васпитању и образовању, основном и средњем образовању и васпитању, по хитном поступку, као и нови скупштински пословник.

Посланици су данас претходно обавили расправу о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према ЕИБ-у по Пројекту „Водовод и канализација у РС ИИ“, који износи 30 милиона евра.

Видовић је казала да је циљ овог пројекта пројекта унапређење услова живота за око 216.200 становника и заштита од поплава.

На почетку јучерашње редовне сједнице парламента заклетву је положила новоименована министрица управе и локалне самоуправе Сенка Јујић (ДНС) након што је раније разријешена Лејла Решић.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Харе

17.06.2020 05:25

Сва срећа па овај Кантон није у Федерацији сам нек се задужити

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.06.2020 06:21

САМО НЕКА ВАМ ЗОРА ВИДОВИЋ НИЈЕ МИНИСТАР ФИНАНСИЈА АЛИ ИМАТЕ ДВОИЦУ ТЕГЕЛТИЈА ОНИ ЋЕ ДА НАС СВЕ ЗАЈЕДНО ГУРНУ У ДУБОКУ ПРОВАЛИЈУ ОДАКЛЕ ЋЕ СЕ МАЛО КО ИЗВУЋИ!?!?!?

Name

економиста

17.06.2020 06:01

Рок отплате кредита 25 година - до тада це БиХ бити полупразна, ако је не населе избјегла лица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

17.06.2020 06:45

Прилично одвратно је гледати ову узалудну и смијешно неефикасни борбу....чему служи,..као инспиративни и покретачки мото за наставак пљачке и игре у којој већина народа као да "ужива", јер само да не буде "горе"...свима је то некако у глави! У стварности сви у државним и јавним институцијама свјесни да није добро,али кога је то брига....елемената "опште, државне,народне" среће је лако заварати,заказати и "Цорона" је ту и све се може под тај тепих смјестити и стрпати....чињенице и факти су стечају под плашт "капиталних" инвестиција....кога је "брига" кад се тако зове и шта ми хоћемо...??? Потребна је потпуно другачија стратегија за борбу против ове корумпиране,пљачкашке власти....опозиција нема довољно снаге да ово изнесе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потписујем

17.06.2020 07:26

Све.

Name

Кундало

17.06.2020 07:45

Сатор по Сатор Мањаца.

ОДГОВОРИТЕ