Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Srpske

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci po Projektu mjera zaštite od poplava, u iznosu od 19 miliona evra.

Republika Srpska 17.06.2020 | 07:17
Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Srpske

Ministrica finansija Zora Vidovićeva je navela da su to povoljna kreditna sredstva, koja se odobravaju na rok otplate od 25 godina, uz period odgode od pet godina. Ukupna vrijednost ovog projekta veća je od 41 milion evra.

Na dnevnom redu zasjedanja je još 30 tačaka, među kojima Prijedlog Programa rada Narodne skupštine RS za 2020. godinu, te izmjene i dopune Krivičnog zakonika, kao i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema s promjenama u evropskom visokom obrazovanju.

Za razmatranje su, između ostalog, predložene i izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku, kao i novi skupštinski poslovnik.

Poslanici su danas prethodno obavili raspravu o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema EIB-u po Projektu „Vodovod i kanalizacija u RS II“, koji iznosi 30 miliona evra.

Vidović je kazala da je cilj ovog projekta projekta unapređenje uslova života za oko 216.200 stanovnika i zaštita od poplava.

Na početku jučerašnje redovne sjednice parlamenta zakletvu je položila novoimenovana ministrica uprave i lokalne samouprave Senka Jujić (DNS) nakon što je ranije razriješena Lejla Rešić.

(Fena)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Hare

17.06.2020 05:25

Sva sreća pa ovaj Kanton nije u Federaciji sam nek se zadužiti

ODGOVORITE
Name

XL

17.06.2020 06:21

SAMO NEKA VAM ZORA VIDOVIĆ NIJE MINISTAR FINANSIJA ALI IMATE DVOICU TEGELTIJA ONI ĆE DA NAS SVE ZAJEDNO GURNU U DUBOKU PROVALIJU ODAKLE ĆE SE MALO KO IZVUĆI!?!?!?

Name

ekonomista

17.06.2020 06:01

Rok otplate kredita 25 godina - do tada ce BiH biti poluprazna, ako je ne nasele izbjegla lica.

ODGOVORITE
Name

Robin Hood

17.06.2020 06:45

Prilično odvratno je gledati ovu uzaludnu i smiješno neefikasni borbu....čemu služi,..kao inspirativni i pokretački moto za nastavak pljačke i igre u kojoj većina naroda kao da "uživa", jer samo da ne bude "gore"...svima je to nekako u glavi! U stvarnosti svi u državnim i javnim institucijama svjesni da nije dobro,ali koga je to briga....elemenata "opšte, državne,narodne" sreće je lako zavarati,zakazati i "Corona" je tu i sve se može pod taj tepih smjestiti i strpati....činjenice i fakti su stečaju pod plašt "kapitalnih" investicija....koga je "briga" kad se tako zove i šta mi hoćemo...??? Potrebna je potpuno drugačija strategija za borbu protiv ove korumpirane,pljačkaške vlasti....opozicija nema dovoljno snage da ovo iznese!!!!

ODGOVORITE
Name

Potpisujem

17.06.2020 07:26

Sve.

Name

Kundalo

17.06.2020 07:45

Sator po Sator Manjaca.

ODGOVORITE