Завршена сједница Дома народа, одбачен дневни ред

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине одбацили су више од 40 тачака дневног реда на данашњој сједници након што су делегати Клуба Срба гласали против уз изузетак неколико тачака када су били суздржани.

Босна и Херцеговина 11.06.2020 | 18:03
Завршена сједница Дома народа, одбачен дневни ред

Делегат Клуба Срба Младен Босић (СДС) присуствовао је сједници, али није гласао на шта је упозорио делегат Клуба Бошњака Денис Бећировић (СДП), али остао је при ставу да неће гласати ни за једну од тачака дневног реда.

Иначе, Босић овим поштује одлуку НСРС која је обавезала српске представнике у заједничким институцијама БиХ да не гласају док се не донесе закон о Уставном суду БиХ у коме неће бити странаца.

Босић је прије неколико дана тражио од предсједника НСРС да га обавјести ако је дошло о промјени тог закључка с обзиром на понашање осталих представника Српске у заједничким институцијама БиХ.

Одбачена је и делегатска иницијатива Бећировића да се у року од 30 дана пред делегатима нађе Информација Савјета министара БиХ о забрињавајућем исељавању становништва Босне и Херцеговине, с посебним освртом на одлазак радно способног становништва.

Није усвојена ни иницијатива делегата Клуба Хрвата Златка Милетића којом тражи од Савјета министара БиХ да у року од 120 дана изради и у парламентарну процедуру достави Приједлог измјена и допуна Закона о Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине.

Напоменуо је да је ту иницијативу поднио у име Форума грађана Тузле, Правосудне мреже БиХ и Хелсиншког одбора за људска права у Републици Српској који су израдили препорука за измјене тог закона и које су у јулу 2017. године достављене надлежним институцијама БиХ, а о којем се они нису огласили.

Давањем сагласности на ратификацију неколико међународних уговора, окончана је сједница Дома народа ПСБиХ и планирано је да наредна буде одржана 25. јуна.  

(БН/Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БањаЛукаЦевап

11.06.2020 16:24

Чим СНСД добије паре, одмах наставља са блокадама,србовањем и проглашавањем за издајице све који не мисле као они....њима стварно треба укунути доток пара,Шпирић би први разгулио...ужас, док преко јавних набавки краду велики новац,нас праве будалама и блокирају све,јер у суштини не знају ништа позитивно ни урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

11.06.2020 16:42

Све је то уз подршку ЕУ, УСА и ОХР-а.

Name

Дрина

11.06.2020 16:26

Дома народа Парламентарне скупстине Босне и Херцеговине умјесто да стите интересе дрзаве, неки стите интересе појединих регија дрзаве, а висе сусједне дрзаве. Са таквим идиотима никад неце напредовати, не само БиХ као дрзава, нема напретка ни Републици Српској, јер одмах једни друге поцну коцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.06.2020 16:40

Објасни сто неби ститили када Нас је 90%,дрзављани те земље,знам о цему писес,алија је потписао,поз

Name

кубанац

11.06.2020 17:21

ДОМ НАРОДА БиХ није одрађен по Уставу БиХ и треба га ревидирити или угасити . Убацили су ту опет представнике политицких странака као у Представницки дом ,умјесто представнике народа и грађана . Напр. мозете бити један од народа, а да у том Дому Народа немате свог представника - иако бисте га морали имати по Уставној дефиницији ..... Овакав Дом Народа БиХ је само кочничар свега и свачега .

ОДГОВОРИТЕ