Нема лијекова, ни вакцине, овако су лијечени заражени!

Двоје старијих Јужнокорејаца, оболелих од коронавируса, опоравило се од тешке упале плућа пошто су лечени плазмом пацијената који су оздравили од тог вируса.

Свијет 10.04.2020 | 07:20
Нема лијекова, ни вакцине, овако су лијечени заражени!

Научници су утврдили да је оболеле од цовида-19 могуће лечити крвном плазмом пацијената који су савладали ту болест, а која садржи потенцијално корисна антитела.

Терапија плазмом могла би да буде „алтернативо лечење за пацијенте у критичном стању који не реагују добро на антивирусне лекове”, рекао је Чои Јун-јонг, лекар једне болнице у Сеулу, где се двоје оболелих налази на лечењу.

Међутим, потребна су опсежнија клиничка тестирања како би се доказала ефикасност. 

Један пацијент је 71-годишњи мушкарац чије се стање побољшало након што је добио антитела од излеченог пацијента старости од двадесетак година, са стероидима.

Здравствено стање друге пацијенткиње (67) није се у почетку побољшало узимањем лекова, тачније лекова против маларије и терапијом кисеоником.

Квон Јун-вок, из Центра за контролу болести у Сеулу, оценио је да је лечење плазмом „важно”, с обзиром на то да за сада не постоје лекови ни вакцина против цовида-19.

Терапија плазмом већ је показала своју ефикасност, током експерименталног лечења малих размера од других заразних болести као што су ебола и САРС.

У париским болницама управо се спроводи истраживање на 60 оболелих, а слично је и у САД и Кини.

(Курир.рс/Индеx.хр)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мисеви

10.04.2020 07:41

Цијели свијет је сада једна велика, разнолика Лабораторија, на којој це СЕ испитивати разни лијекови И методе, који "струци" падну на памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР ЛОГОС

10.04.2020 19:21

Зашто се епидемија заразе вирусима сама од себе угаси ? Имам једноставно и логично промишљање . Након што се први човјек зарази организам активира одбрамбене механизме који га одмах нападају и тако га након десетек дана елиминишу . (Нажалост због мањка имунитета то се КОД НЕКИХ трагично заврши). КОД ПРВОЗАРАЖЕНОГ, КОЈИ СЕ УСПЈЕШНО БОРИ ,ВИРУСИ СУ ,У ВРИЈЕМЕ КАД ОН ПОСТАНЕ ВИРОЗАН ,,ВЕЋ ЗНАТНО ОШТЕЋЕНИ (НАУКА КАЖЕ ДА СУ МУТИРАЛИ) , АЛИ СУ ЈОШ УВИЈЕК СПОСОБНИ ЗАРАЗИТИ ДРУГУ ОСОБУ . ДРУГОЗАРАЖЕНИ ЋЕ СЕ БОРИТИ СА ОСЛАБЉЕНИМ ВРУСОМ И ЈОШ ГА ДОДАТНО ОСЛАБИТИ . НА ТАЈ НАЧИН СВАКИ СЛИЈЕДЕЋИ ЗАРАЖЕНИ ЋЕ ДОДАТНО УТИЦАТИ НА СЛАБЉЕЊЕ ВИРУСА итд.итд. НА КРАЈУ н—ти ЗАРАЖЕНИ ЋЕ ГА ДОКРАЈЧИТИ И ОН ВИШЕ НЕМА СНАГУ ДА ЗАРАЗИ н+1—у ОСОБУ. У МАСИ ТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО НЕКО ВРИЈЕМЕ ЗА ОВЕ ПРОЦЕСЕ НАКОН ЧЕГА ЕПИДЕМИЈА ЈЕНОСТАВНО НЕСТАЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прица се

11.04.2020 04:38

Казу, примецено је да се вирус поново појављује код "излецених" пацијената. Мислим ово са плазмом...?

ОДГОВОРИТЕ