Предсједништво да каже је ли НАТО пут одблокиран

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак позвао је данас чланове Предсједништва БиХ да објаве документ Програм реформи те да, како је рекао, сва тројица изађу пред јавност и кажу да ли је НАТО пут БиХ одблокиран или заустављен и да након тога формирају Савјет министара БиХ.

Босна и Херцеговина 28.11.2019 | 17:12
Предсједништво да каже је ли НАТО пут одблокиран
-Ово нема смисла. Пуних осам дана народ је у потпуности збуњен, а према свијету шаљемо слику у којој се држава потпуно бламира – рекао је Црнадак на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Наводи како у једном дану предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић разговора у америчком Пентагону, а истовремено је замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић рекао да је НАТО пут БиХ заустављен.

-Ако и након те изјаве Радмановића, да нема МАП-а и да ће се СНСД у новом Савјету министара БиХ на такав начин понашати, буде изабрани Савјет министара, вјероватно ћу ја бити први који ће честитати Милораду Додику.

Не мислим да је то неко добро рјешење, али ће бити знак да је он био упорнији и да је сломио своје партнере с којима је преговарао, јер ће то значити да је МАП сахрањен за сва времена и биће верификација одустајања од чланства БиХ и одлуке Предсједништва БиХ о МАП-у из 2009. - казао је Црнадак.

-С друге стране имате, како је навео, високе официре Оружаних снага и неке друге политичке функционере, који свих ових дана 'причају причу' да је оно што пише у Програму реформи – активација МАП-а. Због свега тога позивам чланове Предсједништва да ову мистерију и ружну атмосферу у друштву прекину, објаве тај документ - рекао је Црнадак.



(БН/Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гојко

29.11.2019 05:42

Ти си збуњен од како си се увалио у Мип, а што је најгоре обука нас пред светом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

29.11.2019 07:27

Путуј Селма.заврсио си своју каријеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2019 09:23

Па ок тебе ста пита па ти си само фигура у фотељи министра ип па тебе нико неферма ни један амбасадор ста би са оном амбасадорком ис Хага хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.11.2019 10:24

КОМЕ ОНИ ДА ПОЛАЖУ РАЧУН .НАРОД ИМ ЈЕ ТО ДОЗВОЛИО И ГЛАСА ДА РАДЕ ШТА ХОЋЕ.СВИ ТО ЗНАТЕ И УБИЈАТЕ ОВАЈ НАРОД.РЕКЛА КАЗАЛА,ТРЕБА ОВО,ТРЕБА,ОНО.ТРЕБА САМО ОНО ШТО ВЛАДАЈУЋА СТРУКТУРА КАЖЕ И САМО ТО ПРОЛАЗИИ.СВЕ ЈЕ УЗАЛУД И ПРАЗНА ПРИЧА.ТАЧКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

29.11.2019 12:58

Они су Ваши налогодави,а не ВИ њихови.Ваше ле да извравате њихове наредбе.

ОДГОВОРИТЕ