Predsjedništvo da kaže je li NATO put odblokiran

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozvao je danas članove Predsjedništva BiH da objave dokument Program reformi te da, kako je rekao, sva trojica izađu pred javnost i kažu da li je NATO put BiH odblokiran ili zaustavljen i da nakon toga formiraju Savjet ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 28.11.2019 | 17:12
Predsjedništvo da kaže je li NATO put odblokiran
-Ovo nema smisla. Punih osam dana narod je u potpunosti zbunjen, a prema svijetu šaljemo sliku u kojoj se država potpuno blamira – rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Navodi kako u jednom danu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovora u američkom Pentagonu, a istovremeno je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović rekao da je NATO put BiH zaustavljen.

-Ako i nakon te izjave Radmanovića, da nema MAP-a i da će se SNSD u novom Savjetu ministara BiH na takav način ponašati, bude izabrani Savjet ministara, vjerovatno ću ja biti prvi koji će čestitati Miloradu Dodiku.

Ne mislim da je to neko dobro rješenje, ali će biti znak da je on bio uporniji i da je slomio svoje partnere s kojima je pregovarao, jer će to značiti da je MAP sahranjen za sva vremena i biće verifikacija odustajanja od članstva BiH i odluke Predsjedništva BiH o MAP-u iz 2009. - kazao je Crnadak.

-S druge strane imate, kako je naveo, visoke oficire Oružanih snaga i neke druge političke funkcionere, koji svih ovih dana 'pričaju priču' da je ono što piše u Programu reformi – aktivacija MAP-a. Zbog svega toga pozivam članove Predsjedništva da ovu misteriju i ružnu atmosferu u društvu prekinu, objave taj dokument - rekao je Crnadak.



(BN/Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gojko

29.11.2019 05:42

Ti si zbunjen od kako si se uvalio u Mip, a što je najgore obuka nas pred svetom!

ODGOVORITE
Name

Savo

29.11.2019 07:27

Putuj Selma.zavrsio si svoju karijeru.

ODGOVORITE
Name

Re

29.11.2019 09:23

Pa ok tebe sta pita pa ti si samo figura u fotelji ministra ip pa tebe niko neferma ni jedan ambasador sta bi sa onom ambasadorkom is Haga hahahaha

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.11.2019 10:24

KOME ONI DA POLAŽU RAČUN .NAROD IM JE TO DOZVOLIO I GLASA DA RADE ŠTA HOĆE.SVI TO ZNATE I UBIJATE OVAJ NAROD.REKLA KAZALA,TREBA OVO,TREBA,ONO.TREBA SAMO ONO ŠTO VLADAJUĆA STRUKTURA KAŽE I SAMO TO PROLAZII.SVE JE UZALUD I PRAZNA PRIČA.TAČKA.

ODGOVORITE
Name

007

29.11.2019 12:58

Oni su Vaši nalogodavi,a ne VI njihovi.Vaše le da izvravate njihove naredbe.

ODGOVORITE