Почела попуна радних тијела Дома народа БиХ

Клуб делегата из српског народа доставио је имена својих кандидата за чланство у комисијама Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. Државним законодавцима остаје још само да изаберу заједничка радна тијела оба дома ПСБиХ након чега ће битиомогућено нормално функционисање законодавне власти БиХ.

Босна и Херцеговина 28.11.2019 | 12:02
Почела попуна радних тијела Дома народа БиХ
Предсједник Клуба делегата из српског народа у Дому народа ПСБиХ Средоје Новић потписао је Приједлог за именовање чланова сталних комисија у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ чиме је настављен процес деблокирања рада Парламентарне скупштине БиХ.

У приједлогу који је достављен данас члановима Колегија Дома народа ПСБиХ Драгану Човићу, Николи Шпирићу и Бакиру Изетбеговићу за чланове Уставноправне комисије предложени су делегати СНСД-а Средоје Новић и Лазар Продановић.

За чланове Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације предложени су Душанка Мајкић из СНСД-а и Младен Босић из СДС-а, док ће Никола Шпирић (СНСД) и Душанка Мајкић попунити Комисију за финансије и буџет.

У наредном периоду Заједнички колегиј којег чини руководство Представничког дома и Дома народа ПСБиХ требало би постићи договор и о заједничким комисијама оба дома ПСБиХ.

Ријеч је о заједничким комисијама за одбрану и сигурност БиХ, надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, за економске реформе и развој, европске интеграције, административне послове и за људска права.

У овом контексту посебно је важно комплетирање Заједничке комисија за надзор над радом ОБА-е без које није могуће извршити именовање новог директора те агенције, јер је мандати генералном директору, његовом замјенику и главном инспектору истекао 19. новембра 2019. године.

Парламент БиХ био је у блокади више од једне године све док у Предсједништву нису усагласили потребни документ у вези пута БиХ у НАТО и именовања мандатара за састав новог Савјета министара БиХ.

(БН/Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

28.11.2019 11:20

Чиме се овај Новић бави кад је оволико задужио Додика да је увјек доле у СА или можда нешто зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виде

28.11.2019 11:28

Погледај Душанке Мајкић како јој је драго. Мисли Душанка сада сам ја заступник а некад кад сам чувала краве по Подвидачи код Санског Моста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

масала

28.11.2019 11:53

Немојте Спирица близу пара отићи ће у затвор !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато се и смјескају и отимају

28.11.2019 13:16

Па знају они да нема владавине права.